Aeroportul din Timișoara renunță la restricții/Ce trebuie să știe pasagerii

Aeroportul din Timișoara renunță la restricții/Ce trebuie să știe pasagerii
Sursa foto: Pixabay

În cadrul Aeroportului din Timișoara s-a renunțat la restricțiile privind cantitatea de lichide din bagaje, începând de luni, 5 decembrie. Pasagerii nu trebuie să mai renunțe nici la aparatele electronice pentru verificarea bagajelor.

Operaționalizarea sistemului de scanare se va realiza prin cooperarea Aeroportului Internațional Timișoara cu Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații și Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Reprezentanții Aeroportului Internațional „Traian Vuia”, despre restricțiile ridicate

Reprezentanții Aeroportului au menționat că aeroportul beneficiază de un control de securitate prin care controalele bagajelor se vor realiza mult mai rapid: „Aeroportul Internaţional Timişoara «Traian Vuia» se alătură aeroporturilor în care controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu, fiind eliminată restricţia referitoare la cantitatea de lichide, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 de mililitri”, conform unui comunicat de presă transmis luni, de reprezentanții aeroportului.

Aceștia au mai adăugat și faptul că pasagerii vor avea parte de o călătorie mult mai ușoară și lipsită de grijile acestor controale: „Pasagerii vor scăpa de stresul de a pune recipientele în pungi de plastic pentru scanare separată de bagajul de mână. Același lucru va fi valabil şi pentru electronice, laptopurile şi accesoriile acestora urmând să treacă prin scanere fără să mai fie obligatorie scoaterea lor din bagaj. Implementarea acestui sistem modern de control de securitate a fost posibilă în urma achiziţionării celor mai noi echipamente de specialitate prin accesarea unei finanţări nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020”, conform ziare.com.

Restricțiile nu vor fi ridicate și în alte aeroporturi

Reprezentanții Aeroportului din Timișoara au fost atenți la atenționarea pasagerilor în ceea ce privește ridicarea restricțiilor, întrucât acestea nu vor fi ridicate decât în cadrul acestui aeroport: „Această informaţie este cu siguranţă o veste bună pentru majoritatea pasagerilor care călătoresc de la Timişoara spre alte destinaţii. Totuşi e bine ca aceştia să aibă în vedere şi faptul că aceste reguli valabile de astăzi pe AIT TV nu se aplică în orice aeroport pe care urmează să ajungă. O măsură eficientă care să-i scutească de complicaţii este verificarea condiţiilor de securitate din aeroporturile spre care zboară, cu suportul companiilor aeriene prin care achiziţionează biletele de călătorie”.

Printre Aeroporturile în care pasagerii beneficiază de această măsură se află și Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca. Aeroportul beneficiază de echipamentele performante încă din luna iunie a acestui an.

Urmăriți B1TV.ro și pe