Aflat în Italia, Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, reclamă la CCR că îi sunt încălcate drepturile în dosarul în care e acuzat de omor

Aflat în Italia, Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, reclamă la CCR că îi sunt încălcate drepturile în dosarul în care e acuzat de omor
foto: Pixabay

Mario Iorgulescu a sesizat Curtea Constituțională cu trei excepţii de neconstituţionalitate, reclamând că i se încalcă drepturile, inclusiv dreptul la un proces echitabil, informează Libertatea. Amintim faptul că, în septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a accidentat mortal cu maşina un tânăr de 24 ani. El se urcase la volan băut și sub influenţa cocainei, acuză procurorii care l-au trimis în judecată pentru omor. După două săptămâni de la accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.

Mario Iorgulescu reclamă la CCR că-i sunt încălcate drepturile în procesul în care e acuzat de omor

La sfârşitul anului trecut, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a decis că procesul lui Mario Iorgulescu ar putea începe, dar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Iorgulescu jr. a contestat decizia, dar dosarul nu a ajuns nici acum la Curtea de Apel Bucureşti, pentru că judecătorul de cameră preliminară nu a redactat încă motivarea deciziei sale.

Judecătorul a respins cererea lui Mario Iorgulescu de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă, dar a admis solicitarea lui de sesizare a Curţii Constituţionale.

Mario Iorgulescu a reclamat la CCR că, prin efectuarea percheziției informatice, i se încalcă drepturi din Constituţie, dar şi dreptul la un proces echitabil şi prevăzut de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

O altă excepţie de neconstituţionalitate e legată de momentul procesual în care poate cere schimbarea încadrării juridice a faptei. El susţine, prin avocați, că actuala formulare din Codul de Procedură Penală îi încalcă dreptul la apărare, prevăzut în Constituţie, dar şi dreptul la o cale de atac eficientă și la un proces echitabil, stipulat în Carta Drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Daniel V., victima lui Iorghulescu Jr., avea doi copii.

Urmăriți B1TV.ro și pe