Agent de la Poliția Rutieră din Prahova, testat pozitiv la cocaină, la intrarea în serviciu. Ce explicații a dat agentul

Agent de la Poliția Rutieră din Prahova, testat pozitiv la cocaină, la intrarea în serviciu. Ce explicații a dat agentul
Foto: Pixabay

Un polițist din Prahova a consumat cocaină, chiar înainte să intre în tură, scrie ziarulincomod.ro.

Agentul urma să verifice la rândul său șoferii care circulau pe DN1, polițistul fiind angajat la Biroul Drumuri Naționale și Europene.

„La data de 18 august a.c., în urma efectuării unor activități de verificare a polițiștilor, pentru unul dintre aceștia, la testarea cu aparatul Drugtest, s-a înregistrat rezultat pozitiv. Având în vedere acest aspect, IJP Prahova a transmis o informare către BCCO Ploiești, în vederea continuării verificărilor, conform competenței”, se precizează în răspunsul IPJ Prahova.

Polițistul urmează să fie verificat de Brigada de Combatere a Crimei Organizate din județ.

Agentul a explicat că nu este consumator de droguri, dar că a luat mai multe medicamente (suplimente alimentare) pentru că se pregăteşte să susţină un examen, potrivit unor surse citate de Adevărul.

Poliţistul se află acum în concediu şi urmează să fie audiat de cei de la BCCO. Potrivit sursei citate, pentru ca dosarul penal să fie trimis în judecată, procurorul de caz are nevoie de substanţă pentru a avea probe în faţa instanţei de judecată. În lipsa acesteia, de regulă dosarele pe consum de droguri se finalizează cu clasare.