AI GRIJĂ ce mănânci! Mega Image retrage de pe piață două conserve cu anșoa

AI GRIJĂ ce mănânci! Mega Image retrage de pe piață două conserve cu anșoa
sursă foto: roaliment.ro

Mega Image a anunțat că retrage de pe piață două conserve cu anșoa, care ar conține săruri folosite la combaterea țânțarilor, precum și ca plastifiant în industria maselor plastice, pentru a le face mai flexibile.

„Mega Image a retras de la vânzare din toată rețeaua produsele: DLL ANSOA BORCAN 100G, nr. lot 8095, termen de valabilitate 15/07/2019 și DLL FILE ANCHOIS CU CAPERE 50G, nr lot 8059, termen de valabilitate 15/06/2019. Informarea de retragere de la vânzare a celor două produse provine de la Delhaize Belgia. În cadrul programului de autocontrol, producătorul acestor produse, Charlier Brabo Group, a depistat prezența substanței Ftalat (esteri ai acidului ftalic) doar asupra loturilor sus menționate”, anunță Mega Image.

Retailerul le cere clienților să nu consume produsele din loturile menționate și îi roagă să le returneze la punctul de vânzăre cel mai apropiat, nefiind necesară prezentarea bonului fiscal. Toate produsele retrase urmează să fie distruse, afirmă compania.

Informarea de retragere de la vânzare a celor două produse provine de la Delhaize Belgia.

„În cadrul programului de autocontrol, producătorul acestor produse, Charlier Brabo Group, a depistat prezența substanței Ftalat (esteri ai acidului ftalic) doar asupra loturilor sus menționate. Toate produsele retrase urmează a fi distruse. Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le returneze la punctul de vânzare cel mai apropiat”, afirmă compania.
Ftalații sunt utilizați în general ca plastifianți, adică sunt adăugați materialelor plastice cu scopul de a le mări flexibilitatea, transparența și durabilitatea. Ftalații cu greutate moleculară mică (cei derivați de la alcooli cu catene formate din trei până la șase atomi de carboni) sunt înlocuiți din multe produse în Statele Unite, Canada și Uniunea Europeană din cauza problemelor de sănătate pe care le-ar cauza.