Akos Mora, în urma demisiei din Parlament: Decizia ICCJ nu stabilește nicio sentință de încetare de mandat (VIDEO)

Akos Mora, în urma demisiei din Parlament: Decizia ICCJ nu stabilește nicio sentință de încetare de mandat (VIDEO)
Foto: agerpres.ro

Senatorul PNL Akos Mora și-a dat demisia, marți seară, din Parlament, el afirmând pentru postul B1 TV că decizia ICCJ din anul 2013 privind dosarul său de incompatibilitate nu stabilește nicio sentință de încetare de mandat.

”Sentința ICCJ e din 2013 și prevede respingerea recursului meu la procesul ANI din perioada 2010 sau 2011. Acea decizie a ICCJ nu stabilește nicio sentință de încetare de mandat. E definitivă și irevocabilă pentru acel mandat de consilier județean. Sunt zero contracte încheiate și zero lei în aceste contracte de incompatibilitate. Nu e nicion contract încheiat cu sentință de incompatiilitate. E un singur act adițional care prevede prelungirea unui termen de execuție dar nu a produs niciodată efecte”, a declarat Mora.

”Toate contractele s-au câștigat prin licitație nu e niciunul prin atribuire directă. Urmarea acestei sentițe ANI a solicitat încheierea mandatului de senator în incompatibilitate cu cea de consilier județean. Urma ca Parlamentul să modifice legea și pe urmă să se voteze în plen. Decizia din 2013 spune că e dublă interpretare și trebuie modificată legea. Cea din 2014 spune că este o singură variantă de incompatibilitate”, a explicat senatorul liberal.

Akos Mora, în urma demisiei din Parlament