Alegerea culorii vopselei de păr

Alegerea culorii vopselei de păr

Să te decizi între blond, brunet, șaten și roșcat este destul de dificil, fără a mai lua în considerare sutele de variații între aceste culori sau cum se potrivește o anumită culoare a părului cu tenul tău.

Un prim pas în alegerea culorii perfecte pentru tine este determinarea nuanţei pielii tale. Trebuie să ştii că nuanţa pielii diferă de la om la om. Ea poate avea atât tonuri calde cât şi reci. Acest lucru este valabil şi pentru culorile de vopsea care suportă aceeaşi clasificare. Este important să observi dacă nuanţa pielii tale face parte din categoria tonurilor mai reci sau mai calde. Iată cum îţi poţi alege culoarea de vopsea potrivită!

Dacă ai tenul mai deschis la culoare sau palid îţi sugerăm să optezi pentru nuanţe calde de blond, un exemplu fiind blondurile bej.

Pentru un ten rozaliu-rosiatic îţi recomand culorile cenuşii, cât şi culorile reci precum: blond-argintiu, castaniu deschis, blond platinat. Acestea îţi vor contura un aspect armonios şi vor estompa roseaţa.

Dacă tenul tau este măsliniu sau mai închis, potrivite pentru tine sunt culorile din categoria celor intense, cu nuanţe închise. Alegeri bune pentru tine sunt: brun-auriu, alună, maro-miere, mahon.

Pentru un ten cu tente gălbui îţi recomandăm sa incerci nuantele coniac sau chiar şi roşiatice.

Sunt o mulţime de culori de vopsea de păr, de aceea e bine să te informezi bine înainte pentru a face alegerea cea mai bună.

Înainte de a începe procesul de vopsire, ţine cont de câteva sfaturi foarte utile.

Hidratează părul foarte bine. Culoarea nu lasă părul prea hidratat şi sanatos, deci tratamentele de hidratare ar trebui să fie parte din regimul dvs. regulat de îngrijire podoabei capilare

Pentru a vă asigura că ați ales nuanţa potrivită, încercați-o pe o şuvită, înainte de a trece la întregul cap. Cel mai simplu mod este de a alege o şuviţă de păr de deasupra urechii (în cazul în care nu vreţi să se vadă) și să lăsaţi vopseaua de păr să acţioneze timp de 15 minute. Verificați rezultatele în lumină naturală.

Deoarece unele vopseluri pot irita și păta pielea, styliştii sunt de acord că e necesar să aplici o cremă specială pe linia parului, folosind degetul. înainte de a aplica orice culoare.

De asemenea, pentru a reuşi să alegi culoarea potrivită pentru vopseaua de păr, trebuie să ţii cont şi de culoarea ochilor.

Alegerea culorii vopselei de păr in funcţie de culoarea ochilor este una dintre cele mai vechi, cunoscute şi practicate metode. Această metodă „tradiţională” are la bază câteva aspecte fundamentale care ne ajută în alegerea nuanţei cele mai potrivite pentru noi.

Astfel, pentru ochii caprui, cele mai indicate sunt nuanţele maronii, întrucât acestea îţi vor contura cel mai bine trăsăturile frumoase.

Pentru ochii negri cele mai potrivite sunt culorile închise de şaten şi brunetul.

Daca ai ochii verzi iti recomand nuantele rosiatice si aurii.În ceea ce priveşte ochii albaştri, nuanţele de blond te vor avantaja cel mai tare. Poţi să încerci diferite nuanţe de blond, de la cele platinate până la cele gri şi albe.

Esteto.ro este un magazin de cosmetice online, unde poţi găsi toate nuanţele de vopsea de păr. Intră şi aruncă o privire!