Alegerile FRF, reclamate la DNA: Ce mai așteaptă Kovesi? Este un caz penal flagrant!

Alegerile FRF, reclamate la DNA: Ce mai așteaptă Kovesi? Este un caz penal flagrant!

Napoleon Tudor Spartacus Iacov, președintele clubului de fotbal feminin Progresul București, care activează în Liga a 2-a, a dezvăluit că a reclamat la DNA modul în care s-a votat la alegerile pentru şefia FRF, acuzând că votul nu a fost secret.

„Am reclamat la DNA faptul că a fost violat secretul votului. Eu am votat primul, iar așa zisele cabine au fost puse intenționat sub un geam. Se vedea foarte bine de afară. Intenționat nu au vrut cabine închise, pentru a controla voturile. Sunt convins că au fost instalate și camere în sală. Ce e așa de greu în ziua de azi? De unde știu ei cine și cum a votat? Conform Codului Penal, violarea confidenţialităţii votului se pedepsește cu amendă sau cu închisoare între șase luni și trei ani”, a declarat Iacov, pentru Libertatea.ro.

La rândul său, Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale, îi solicită procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, să investigheze modul în care s-au desfășurat alegerile pentru șefia FRF și cum s-au cheltuit banii instituției pentru campanie. Acesta a amintit faptul că președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru că a trimis câteva mesaje în campania pentru referendum.El a mai dat de înțeles că Burleanu a folosit banii FRF pentru a-și face campanie.

Reacția sa vehementă vine după înregistrările ședinței secrete a federalilor dinaintea alegerilor, informează GSP.

„Asistăm la apariția unui grup infracțional de presiune, șantaj și trafic de influență. Doamna Kovesi e așteptată să intre și să investigheze ce s-a întâmplat la FRF și cum s-au cheltuit banii instituției pentru campania electorală. Este un caz penal flagrant. Să ne amintim că Dragnea a fost condamnat pentru că a dat câteva mesaje în campania pentru referendum. DNA ce mai așteaptă?! Burleanu ar fi trebuit să se autosuspende de la FRF pe durata campaniei, nu să folosească resursele instituției. Sunt foarte multe nereguli în gestiunea FRF în ultimii ani. DNA trebuie să intervină”, a declarat Pompiliu Popescu, pentru GSP.

Urmăriți B1TV.ro și pe