Alertă de vremea rea în România. Ce spun meteorologii

Alertă de vremea rea în România. Ce spun meteorologii
foto: radiotimisoara.ro

În mai putin de ora intră in vigoare o atentionare de vreme rea în România. Furtuni cu grindină şi vijelii lovesc mai multe zone din ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabilă de marţi, de la ora 16.00, până miercuri dimineaţă, la ora 09.

Potrivit meteorologilor, în vestul şi nord-vestul ţarii, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, vor fi intervale în care instabilitatea atmosfericăse va accentua.

Astfel, în special în după-amiaza zilei de marţi şi în a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri "vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină". Meteorologii au precizat că "se vor înregistra cantităţi de apăcare, în intervale scurte de timp, vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 35 l/mp".

Din a doua parte a zilei de miercuri și până în prima parte a nopții de joi spre vineri, vor mai fi averse la munte, dar și în regiunile sudice, estice şi centrale.