Alertă meteo: Coduri galbene de averse torențiale, respectiv caniculă. Temperaturile maxime ajung și la 37 de grade. Zonele vizate

Alertă meteo: Coduri galbene de averse torențiale, respectiv caniculă. Temperaturile maxime ajung și la 37 de grade. Zonele vizate
Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, verse torențiale, descărcări electrice și vijelii, valabil până luni seară la ora 22.00, în nordul Munteniei, în sud-vestul Moldovei și în zona Carpaților Orientali și Meridionali.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă, valabil în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, în intervalul 29 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00.

Coduri galbene de vijelii, respectiv caniculă, emise de meteorologi

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a intrat acum în vigoare și expiră diseară, la ora 22.00.

Meteorologii avertizează că, în nordul Munteniei, în sud-vestul Moldovei și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

Ce de-al doilea cod galben, vizând disconfortul termic accentuat și canicula, este valabil în intervalul 29 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00.

Astfel, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi accentuat, și local va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar nopțile vor fi tropicale și temperaturile minime se vor situa frecvent peste 20 de grade.

ANM precizează că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales după-amiaza și seara în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul teritoriului.

Joi, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, dar disconfortul termic se va menține accentuat în sudul și estul teritoriului.

Urmăriți B1TV.ro și pe