ALERTĂ METEO: Cum va fi vremea în perioada următoare. Iarna îşi intră în drepturi

ALERTĂ METEO: Cum va fi vremea în perioada următoare. Iarna îşi intră în drepturi

Meteorogii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) avertizează că iarna îşi intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap.

Sâmbătă, vremea va fi mai rece decât normalul perioadei. Cerul va fi mai mult noros şi local vor fi precipitaţii slabe în zona de munte, în regiunile estice şi pe arii restrânse în cele centrale. La munte va ninge, iar în rest acestea vor fi mixte. Maximele nu vor depăşi 6-7 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 7 grade, iar cele minime între -4 şi 1 grad, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. De duminică până mrţi, vremea se va încadra în acelaşi registru:valorile termice vor fi mai coborâte decât mediile multianuale. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere spre sfârşitul intervalului.

De asemenea, ANM a estimat cum va fi vremea pentru următoarele patru săptămâni:

În perioada 14-19 noiembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sud-estice şi local în cele centrale, iar în restul ţării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, exceptând partea de est şi sud-est a ţării, unde se vor încadra în general în limitele normale ale perioadei, cu un posibil uşor excedent în nord-estul a teritoriului.

În perioada 19-26 noiembrie 2018

Valorile termice vor fi în general mai scăzute decât cele normale ale săptămânii în toată ţara, cu o abatere mai mare în zonele de munte şi în regiunile estice şi sud-estice. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi în general deficitare în vestul şi nord-vestul teritoriului şi uşor excedentare, local în regiunile sudice, sud-estice şi estice.

În perioada 26 noiembrie-3 decembrie 2018

Mediile valorilor termice ale săptămânii se vor situa sub cele normale în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi în general apropiate de mediile multianuale în regiunile extracarpatice şi, posibil, deficitare în restul teritoriului.

În perioada 3-10 decembrie 2018

În general mediile valorilor termice ale acestei săptămâni se vor situa uşor sub cele normale pentru acestă perioadă. Cantităţile totale de precipitaţii ce se vor înregistra în acestă săptâmână vor fi în general apropiate de normalul perioadei.