Pensia de mizerie a unui medic, după 47 de ani de predat și 3.890 zile de gardă

Pensia de mizerie a unui medic, după 47 de ani de predat și 3.890 zile de gardă
Foto: radioresita.ro

După aproape cinci decenii la catedră și 3.890zile de gardă, profesorul universitar doctor Alexandru Oproiu s-a ales cu o pensie de nimic.

Alexandru Oproiu a condus Institutul Fundeni timp de 24 de ani, a fost secretar de Stat în Ministerul Sănătății, a activat în învățământ timp de 47 de ani și a adunat 3.890 de zile de gardă. În 2000 s-a retras din activitate și a constatat cu stupoare că a primit o pensie de440 de lei, informează libertatea.ro.

”Problema importantă este că salariul medicilor să devină un salariu care să fie acceptabil. Să poată să trăiască ușor, să poată să se documenteze cu salariul respectiv. De ce se poate da la judecători și la procurori salariile astea imense, cu prima de stres pentru că niciunul are nu are stresul pe care îl are un doctor. Să fim serioși. Îmi vin mie pensionari, din justiție, cu pensie de 16.000 de lei, pensie! Iar, pe mine, după 47 de ani de învățământ, 24 de ani de director și 3.980 zile de gardă, deci peste zece ani de gardă, am ieșit cu 440 de lei, pe lună, în anul 2000. Îmi pare rău că nu v-am adus decizia de pensie. Este bătăia de joc a întregii societăți. Trebuie ca doctorii să aibă exact același salariu pe care îl au cei care iau primă de stres sub motiv că bagă oameni la închisoare. Și al doilea lucru, trebuie continuitate. Trebuie schimbați tehnicienii și tehnocrații din Ministerul Sănătății, după partidele astea politice”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Oproiu.