Alexandru Rafila contrazice autoritățile europene pe tema vaccinării anti-COVID cu a patra doză (VIDEO)

Alexandru Rafila contrazice autoritățile europene pe tema vaccinării anti-COVID cu a patra doză (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În timp ce autoritățile europene au cerut vaccinarea anti-COVID de urgență cu doza a patra pentru persoanele trecute de 60 de ani, la noi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), se declară împotriva măsurii.

Rafila nu le recomandă oamenilor să mai facă doza a patra, ci să aștepte până la toamnă. Atunci ar urma să apară un vaccin adaptat noului tip de virus, a explicat Ana Micu în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru.

Ce spune Rafila despre vaccinarea anti-COVID

„Uitându-mă pe cifre, am o percepție legată de o influență mică a vaccinării cu același tip de vaccin în această perioadă. Am recomandat o doză suplimentară, a treia sau a patra, ââcă în România sunt și foarte multe persoane care nu au făcut doza a treia. Avem opt milioane care au făcut două doze și 2,7 milioane care au făcut trei doze”, a spus Rafila, într-o conferință de presă.

Ministrul a afirmat apoi că persoanele care nu s-au vaccinat deloc ar trebui s-o facă poate chiar cu trei doze, iar „a patra să fie o doză care, într-adevăr, prin studiile efectuate, oprește transmiterea acestei variante”.

Rafila insistă că pentru doza 4 de vaccin mai bine așteptăm

„Eu rămân la opinia mea. Înţeleg preocuparea reprezentantei Comisiei Europene, doamna comisar Kyriakides, privind protecţia persoanelor vulnerabile. Dacă aş pune într-o balanţă doza a patra acum sau doza a patra cu un vaccin specific în septembrie, eu aş alege în septembrie, că eficacitatea acestui vaccin e limitată acum”, a continuat ministrul Sănătății.

Acesta a mai precizat că, potrivit datelor, există „o protecţie faţă de transmitere extrem, extrem de scăzută” a actualei formule de vaccin anticoronavirus.

Alexandru Rafila a făcut declarațiile în contextul în care Stella Kyriakides, comisarul european însărcinat cu Sănătatea, a îndemnat persoanele vulnerabile și cele de peste 60 de ani să se vaccineze cu a patra doză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)