Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)

Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat că măsurile de prevenție anti-COVID ce se vor aplica de Revelion vor fi stabilite în perioada următoare și anunțate în timp util. Totuși, acesta le-a recomandat de pe acum românilor să nu organizeze evenimente cu un număr mare de persoane.

Rafila, despre măsurile anti-COVID de Revelion

Ministrul a precizat că „probabil” subiectul va fi dezbătut săptămâna viitoare.

„Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, rugămintea e să înţeleagă, pentru aceste petreceri, chiar dacă incidenţa e mică sau va fi mică, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, e aobligatorie.

Fiecare dintre noi trebuie să înţelegem că e responsabilitatea noastră de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care venim în contact.

Nu recomandăm să existe evenimente cu foarte mare număr de oameni, dar dacă acest lucru se va întâmpla şi cadrul legal va permite, trebuie desfăşurate în condiţii de siguranţă”, a declarat Alexandru Rafila.

El a precizat că măsurile nu vor fi unele stupide: „Vă daţi seama că nu vor fi luate măsuri stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp la domiciliu”.

Noi măsuri anti-COVID anunțate duminică

Duminică a avut loc o ședință la Guvern pentru stabilirea de noi măsuri anti-COVID-19, în condițiile în care tocmai au fost confirmate în România primele două cazuri de infectare cu Omicron, noua variantă de coronavirus.

Măsurile vizează mai ales condițiile de intrare în țară.

Raed Arafat, șeful DSU, a mai anunțat că, din 20 decembrie, România va introduce și formularul de localizare a pasagerului.

Ultima oră
01:17 - Virgil Popescu: În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi (VIDEO)
00:20 - Două tâlhării petrecute la câteva ore distanță în București. „Cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni!”
23:53 - Cazul „Novak Djokovic” se repetă și în baschet. Un superstar din NBA, interzis pentru că refuză vaccinul anti-COVID
23:28 - Florin Cîţu, despre facturile calculate greșit: Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare / ANRE trebuie să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an
23:04 - Adrian Câciu: România pregătește impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră e să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar de la 1 ianuarie 2023
22:47 - Mascații au intrat în casele interlopilor Duduianu. 10 suspecți, luați la secție
22:36 - Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp