Alimentele înterzise în alte țări, pe rafturile supermarketurilor românești

Alimentele înterzise în alte țări, pe rafturile supermarketurilor românești
foto:gustare.ro

Multe dintre alimentele pe care noi le-am introdus in alimentația noastră sunt interzise în alte părţi ale globului.

Potrivit finedininglovers.com, iată ingredientele considerate ilegale

Ouăle Kinder sunt interzise la vânzare în SUA, pentru că aceste produse conţin un "obiect care nu este nutritiv", și anume jucăria ce se găsește în interiorul oului de ciocolată.

Guma de mestecat este ilegală în Singapore. Importul ei a fost interzis în 1992 din cauza celor care aruncau guma pe jos, costurile de curăţare a străzilor, monumentelor fiind prea mari. Prin stimularea secretiei salivare,este stimulatăși secreția sucului gastric (cel care se ocupăîn stomac de digerarea alimentelor), iar mestecatul în exces (mai mult de 20-30 deminute dupa masă) poate duce la apariția unei gastrite, sucul gastric conținînd o mare cantitate de acid clorhidric.

Seminţele de mac sunt ilegale în Singapore, Taiwan, Emiratele Arabe. Dar şi în Arabia Saudită (din motive religioase).Macul este o plantă cunoscutâ în mod special pentru faptul că provoacă somnolență. Foarte bogat în proprietăți nutritive,semințele de mac sunt evitate de marea majoritate deoarece se gândesc că ar putea avea efecte narcotice.

Carnea de cal este interzisă în California şi Illinois.

Este interzisă vânzarea de lapte crud în Canada, Scoţia, Australia şi 20 de state din SUA din cauza agenţilor patogeni.

Samosas, aperitive de patiserie din India, sunt nepermise în Somalia. Motivul: religia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`