Alimentele pacienților internați la Spitalul de Urgență din Cluj, transportate în condiții insalubre (VIDEO)

Alimentele pacienților internați la Spitalul de Urgență din Cluj, transportate în condiții insalubre (VIDEO)
Foto: B1 TV

Alimentele pacienţilor internaţi la spitalul judeţean de urgenţă din Cluj sunt transportate în condiţii mizerabile. O anchetă realizată cu o cameră ascunsă a dezvăluit un traseul zilnic al groazei pentru hrana bolnavilor. De la cărucioare şi cearceafuri murdare, autoturisme insalubre şi până la angajaţi iresponsabili sau saci cu pericol biologic, mâncarea suferinzilor are toate şansele să conţină ingrediente surpriză.

Incredibil, dar adevărat. Aşa arată holul unui spital de urgenţă judeţean din ţară. În cărucioarele acoperite cu cearceafuri se află mai multe vase metalice în care este transportată mâncarea pacienţilor. Şi da, pe acei saci aflaţi la numai câţiva metri distanţă scrie PERICOL BIOLOGIC. Nimic neobişnuit pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din din Cluj-Napoca.

Mâncarea bolnavilor internaţi la unitatea spitalicească are un traseul zilnic, bine stabilit. Hrana este depozitată în vase metalice care sunt plimbate de la pacient la pacient în cărucioare ruginite, acoperite cu cearceafuri murdare.

Alimentele sunt pregătite la bucătăria spitalului care îşi are sediul într-o clădire separată. De acolo, mâncarea este transportată zilnic cu mai multe Dacii papuc în condiţii insalubre. Aceleaşi maşini sunt folosite şi pentru altfel de încărcătură.

Nici angajaţii nu îşi fac prea multe probleme de igienă. În locul unde sunt depozitatele vasele cu mâncare în autoturism, personalul spitalului intra cu picioarele.

Materialele video au fost filmate cu camera ascunsă la începutul acestei luni. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca are peste 30 de clădiri distincte şi este condus de Petre Suşcă, doctor în economie susţinut de Ministerul Sănătăţii. Politica de bază a conducerii a fost caracterizată de tăieri bugetare pentru a salva instituţia de la faliment.

Alimentele pacienților, transportate în condiții insalubre

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)