Alina Bica este o persoană liberă: Condamnarea fostei șefe a DIICOT a fost desființată. Procesul va fi rejudecat 

Alina Bica este o persoană liberă: Condamnarea fostei șefe a DIICOT a fost desființată. Procesul va fi rejudecat 
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Condamnarea fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, a fost deființată. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis contestația în anulare și rejudecarea apelului în dosarul în care Bica fusese condamnată la patru ani de închisoare, informează B1 TV. Hotărârea Instanței Supreme vine după ce magistrații de la

Curtea Constituțională au decis că s-au constituit în mod nelegal completurile de cinci judecători de la ÎCCJ. În aceste condiții, procesul fostei șefe a DIICOT va fi rejudecat.

Astfel, Alina Bica este o persoană liberă, fără niciun fel de interdicție, în condițiile în care instanța de judecată a decis și anularea tuturor formelor de executare în acest dosar.

De altfel, decizia CCR a și dus la eliberarea acesteia din penitenciarul din Costa Rica, unde a fost încarcerată aproximativ trei luni, în vederea extrădării.

Apelul va fi reluat începând cu data de 20 mai, când judecătorii de la ÎCCJ vor stabili dacă o condamnaă pe Alina Bica în acest dosar sau dacă dispun o altă soluție.

Fosta șefă a DIICOT este acuzată de trafic de influență în dosarul fostului ministru Adriean Videanu. Acesta a fost achitat definitiv, iar Alina Bica fusese condamnată la patru ani de închisoare cu executare.

În urmă cu câteva zile, judecătorii din Costa Rica au respins cererea Alinei Bica de a primi statutul de refugiat politic în această țară.