Alina Bica, Dorin Cocoș, Alin Cocoș și Adriean Videanu au fost trimiși în judecată în dosarul Bica 2

Alina Bica, Dorin Cocoș, Alin Cocoș și Adriean Videanu au fost trimiși în judecată în dosarul Bica 2
Foto: B1 TV

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoș, fiul acestuia, Alin Cocoș și fostul ministru Adriean Videanu au fost trimiși în judecată în dosarul Bica 2. Este vorba despre dosarul în care s-a vehiculat și numele lui Ovidiu Tender.

Alina Bica este judecată în al doilea dosar pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Procurorii DNA au trimis-o în judecată, joi, în arest preventiv, pe Alina Bica pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două fapte), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte) şi favorizarea făptuitorului (două fapte).

În acelaşi dosar vor fi judecaţi omul de afaceri Dorin Cocoş, pentru trafic de influenţă (două fapte) şi dare de mită, şi fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Videanu fiind sub control judiciar

În acest moment, trebuie să se verifice dacă se impun alte măsuri preventive în acest caz.

Ultima oră