Alți 6 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România ajunge la un total de 717 decese legate de COVID-19

Alți 6 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România ajunge la un total de 717 decese legate de COVID-19
Foto: Inquam Photos / George Călin

Alți șase pacienți confirmați cu infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2au murit, în România, astfel că bilanțul național a urcat la 717 decese. Ultimele victime raportate proveneau din județul Mureș. Vestea vine în contextul în care autoritățile române au depistat, până joi – ora 13, 12.240 de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, arată cel mai recent bilanț furnizat de Grupul de Comunicare Strategică, care a precizat că 262 sunt cazuri noi. Un număr de 4.017 persoane au fost declarate vindecate și externate, în timp ce 221 sunt internate în secțiile de terapie intensivă din țară.

România, 717 decese legate de COVID-19

A 712-a victimă este un bărbat de 59 de ani, din Mureș. El a fost internat la Spitalul Vulcan în 22 aprilie, iar o zi mai târziu, în 23 aprilie, i-au fost recoltate probele pentru COVID-19. Rezutatul a venit pozitiv în 25 aprilie, iar decesul s-a produs în 30 aprilie.Comorbidități: BPOC, HTA std. II, Obezitate gr. I.

Decesul 713 se referă la o femeie de 88 de ani, care a fost internată, în 23 aprilie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș. Ea a fost confirmată cu COVID-19 în 24 aprilie, în aceeași zi în care îi fuseseră recoltate probele. Ea avea următoare comorbidități: Tetrapareza post AVC, tumora cerebrala operata.

Decesul 714 implică o femeie de 80 de ani, care a fost internată în Clinica de Medicină Internă din Spitalul Clinic Județean Mureș în 26 aprilie. Ulterior, în 27 aprilie, îi erau recoltate probele și era confirmată cu infecție cu coronavirus. Decesul a fost înregistrat în 29 aprilie.Comorbiditati: Boală cardiovasculară, HTA, pacemaker pt bloc AV.

Deces 715 se referă la un bărbat de 71 de ani. Dacă în 20 aprilie era internat în Clinica de Medicină Internă din Spitalul Clinic Județean Mureș, în 22 aprilie era transferat la secția de terapie intensivă. El fusese confirmat cu boala respiratorie COVID-19 încă din 21 aprilie, când de altfel îi fuseseră recoltate și probele. Bărbatul și-a găsit sfârșitul în 29 aprilie.Comorbidități: Boală cardiovasculară, HTA, secțiune infarct miocardic, Diabet Zaharat tip II, Sindrom depresiv.

A 716-a victimă este un bărbat de 48 de ani. În 18 aprilie, el era internat la Spitalul Clinic Județean Mureș, iar în 19 aprilie îi erau recoltate probele. Tot atunci venea și rezultatul pozitiv. Decesul s-a produs în 30 aprilie.Comorbidități: HTA.

Decesul 717 vizează un bărbat de 84 de ani. În 23 aprilie, victima ajungea la Clinica de Medicină Internă din Spitalul Clinic Județean Mureș. Tot în 23 aprilie îi erau recoltate și probele pentru COVID-19, iar în 24 aprilie era confirmat cu această boală. Decesul s-a produs la aproape o săptămână distanță, în 30 aprilie.Comorbidități: HTA, neoplasm bronhopulmonar cu determinări secundare osoase.

Ultima oră
08:28 - Beatrice Mahler: Morga Institutului Marius Nasta este plină. Am avut foarte multe decese în ultimul timp
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)