Alți șapte lideri Al-Qaeda, uciși în Siria în urma unui atac cu drone

Alți șapte lideri Al-Qaeda, uciși în Siria în urma unui atac cu drone

Șapte lideri importanți ai grupării teroriste Al-Qaeda au fost uciși în urma unui atac cu drona al forțelor militare americane în Siria, soldat în total cu 17 victime.

7 lideri Al-Qaeda, uciși în Siria

Atacul cu drona a avut loc pe 22 octombrie la Idlib, în nord-vestul Siriei, ultimul mare bastion al rebelilor, controlat de gruparea Hayat Tahrir al-Sham, condusă de un fost lider Al-Qaeda, scrie Daily Mail.

Forțele americane nu au făcut deocamdată publice numele acestora. Jihadiștii se aflau la o cină, într-un cort amplasat în satul Jakara, sat de la granița cu Turcia.

Anunțul Comandamentului Central al SUA vine după ce trupele speciale afgane l-au ucis, săptămâna trecută, pe Abu Muhsin al-Masri, numărul doi Al-Qaeda, aflat pe lista FBI al celor mai căutați teroriști.

„Eliminarea acestor lideri Al-Qaeda va perturba abilitatea organizației teroriste de a plănui și organiza pe viitor atacuri împotriva cetățenilor SUA, a partenerilor noștri și a civililor nevinovați. Al-Qaeda profită de instabilitatea din nord-vestul Siriei pentru a-și menține o zonă sigură din care să coordoneze activități teroriste.

Împreună cu aliații și partenerii noștri vom continua să vizăm Al-Qaeda și alte organizații teroriste”, a precizat maiorul Beth Riordan, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central.

Reţeaua Al-Qaeda, remarcabil de rezistentă, la peste 30 de ani de la înfiinţare

Reţeaua globală a organizaţiei teroriste Al-Qaeda continuă să fie „remarcabil de rezistentă” şi chiar mai periculoasă în unele zone decât gruparea Stat Islamic, afirmă observatorii ONU, într-un raport France Presse.

Documentul, trimis Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, dezvăluie că organizatia Al-Qaeda din Peninsula Arabică ar servi drept centru de comunicare pentru întreaga reţea.

„Grupurile legate de Al-Qaeda rămân principalele ameninţări teroriste în unele regiuni, cum ar fi Somalia şi Yemen”, se mai arată în acest raport. O situatie similara este în Africa de Vest sau Asia de Sud, unde grupările afiliate al-Qaida sunt foarte periculoase, întrucât luptătorii Statului Islamic nu au acum o poziţie dominantă.

Organizaţia teroristă Al Qaeda a fost înfiinţată în 1988, de milionarul saudit Osama bin Laden, cu scopul de a susţine activităţile extremiste islamice în lume.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică