Aluat clatite. Daca desertul tau preferat sunt clatitele, insa te-ai ferit intotdeauna sa le faci in casa pentru ca nu ti-a reusit niciodata aluatul, atunci articolul de fata este pentru tine.
Aluat clatite. Am descoperit secretul celor mai delicioase clatite, pentru toate gusturile, fie ca iti plac clatitele pufoase, clatitele crocante sau esti fan clatite americane.
Aluat clatite. 5 pasi pentru aluatul perfect de clatite
Ouale de tara fac clatitele mai pufoase, pentru ca albusul este mai consistent, iar galbenusul le va da o culoare mai frumoasa.
Nu amesteca mai intai ingredientele lichide si apoi sa le incorporezi pe cele uscate, ci invers. Amesteca intai ingredientele uscate, fa o gaura in mijloc, adauga celelalte ingredinte si amesteca usor, din centrul vasului spre exterior.
Ca sa fii sigur ca nu ai cocoloase, strecoara aluatul printr-o sita inainte de a prepara clatitele. Astfel ele vor fi mai aerate.
Dupa ce ai terminat tot “procesul tehnologic”, lasa aluatul sa se odihneasca la rece 20-30 de minute. Amidonul din faina se va umfla si clatitele vor iesi mai pufoase.
Nu umple clatita imediat ce o iei de pe foc. Asaza-le pe toate una peste alta, acopera-le cu un capac sau cu o farfurie, iar ele se vor fragezi.
ATENTIE! Temperatura din tigaie este foarte importanta. Daca tigaia nu este foarte bine incalzita, clatitele nu se vor coace, raman albe si greu de manuit. In schimb, daca este prea incinsa, aluatul se prajeste prea repede si nu apuci sa-l intinzi frumos.
PONT! Ca sa nu se mai lipeasca clatitele, puteti adauga in aluatul lor amidon de cartofi sau bere.
Aluat clatite. Retete de clatite pufoase si fragede
Clatite pufoase cu gem: Reteta #1
Ingrediente Aluat clatite
un pahar lapte,
un pahar apa minerala,
doua oua
faina cat cuprinde
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele si se pune faina atat cat sa iasa un lichid mai grosut.
Cand e tigaia incinsa se pune putin ulei si compozitie ca sa ocopere toata suprafata tigaii.
Se coace pe ambele parti si se unge cu gem sau crema de ciocolata
Se ruleaza sau se impaturesc si se decoreaza dupa gust.
Pofta buna!
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.