Ambasada Rusiei a organizat o expoziție privind “eliberarea” României în Al Doilea Război Mondial de soldații sovietici. Ambasadorul Valery Kuzmin: “Avem multe documente care arată că Armata Roșie a fost bine primită de populația eliberată” (FOTO)

Ambasada Rusiei a organizat o expoziție privind “eliberarea” României în Al Doilea Război Mondial de soldații sovietici. Ambasadorul Valery Kuzmin: “Avem multe documente care arată că Armata Roșie a fost bine primită de populația eliberată” (FOTO)

EXCLUSIV ONLINE // Ambasada Rusiei la București a reușit, la începutul acestui an, să provoace mare iritare în rândul românilor printr-o serie de postări pe Facebook privind rolul soldatului sovieticîn “eliberarea” României la finalului celui de-Al Doilea Război Mondial. În față acestor postări, românii au amintit de atrocitățile comise de soldații Armatei Roșii precum crime, violuri sau jafuri.

Cu toate acestea, pe holurile Ambasadei Rusiei, înainte de conferința de presă susținută de ambasadorul Valery Kuzmin pe 12 iunie de Ziua Națională a Rusiei, a fost expusă o expoziție care avea ca temă exact rolul soldaților ruși în“eliberarea” României. Mesajul transmis încerca să inducă ideea că rușii au fost foarte bine primiți de populația română.

FOTO: B1.RO

De altfel, B1.ro a adresat ambasadorului Kuzmin și o întrebare privind rolul acestor postări de la începutul anului și reacțiile provocate în rândul românilor. În replică, acesta a susținut că românii deranjați de aceste mesaje au propriile teorii și povești privind istoria și a acuzat un “trend în Europa și SUA de a glorifica nazismul și colaboratorii acestui regim drept eroi ai eliberării”.

Avem multe documente care arată ca Armata Roșie a fost bine primită de populația eliberata”, a subliniat ambasadorul Valery Kuzmin.

Mai mult, acesta a susținut că “Armata Roșie a fost cea care a oprit Holocaustul și a adus Europei un viitor în pace” prin incheiera celui de-Al Doilea Război Mondial.

De altfel, amintim că Ambasada Rusiei este mult mai prezentă în spațiul public odată cu mandatul lui Valery Kuzmin, iar acesta nu s-a dat în laturi de la controverse pentru a promova mesajele dorite de Rusia și a expune un rol extreme de important al Rusiei în istoria României.

FOTO: B1.RO

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari
22:25 - Tatăl premierului britanic Boris Johnson a obţinut cetăţenia franceză: „Voi fi întotdeauna european”