Ambasada SUA, mesaj cu subînţeles pentru autorităţi: „Tranzacții cu prețuri ascunse, concurență neloială și parteneriate alese din motive de oportunitate și nu de calitate”

Ambasada SUA, mesaj cu subînţeles pentru autorităţi: Tranzacții cu prețuri ascunse, concurență neloială și parteneriate alese din motive de oportunitate și nu de calitate

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti un mesaj publică un mesaj cu subînţeles pentru autorităţile de la Bucureşti privind efectele corupţiei asupra mediului de afaceri.

„Efectul corupției asupra afacerilor? Tranzacții cu prețuri ascunse, concurență neloială și parteneriate alese din motive de oportunitate și nu de calitate. Însă o justiție independentă și garanții guvernamentale puternice împotriva corupției ar putea să asigure un proces echitabil și o frână împotriva abuzurilor sau a înșelăciunilor”, a scris Ambasada SUA pe Facebook.

Deşi nu menţionează direct Guvernul sau Parlamentul, mesajul ambasadei vine exact după raportul MCV în care se aduc critici dure României pentru paşii înapoi făcuţi privind respectarea statului de drept şi lupta anticorupţie, cât şi după rezoluţia Parlamentului European împotriva României în care se condamnă modificările făcute în legislaţia privind justiţia.