Ambasadorul britanic la București: DNA face o treabă bună în ceea ce privește corupția la nivel înalt, dar rămân în continuare provocări

Ambasadorul britanic la București: DNA face o treabă bună în ceea ce privește corupția la nivel înalt, dar rămân în continuare provocări
Foto: B1 TV

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București, a declarat într-o conferință de presă că infrastructura este una dintre provocările pe care România trebuie să le depășească. Cât despre instituțiile precum DNA, acestea fac o treabă bună, dar mai rămân probleme de rezolvat.

„Companiile din Marea Britanie ar trebui să se axeze pe sectorul infrastructurii din România. Sunt mulți bani disponibili în ceea ce privește fondurile europene 2014-2020. 9 miliarde de euro sunt pentru proiectele privind infrastructura mare. Noi încurajăm Guvernul român să se concentreze pe prioritizarea nevoilor privind infrastructura. Sunt mari provocări privind dezvoltarea infrastructurii în România. Eu cred că dacă vorbiți cu multe companii din sectorul manufacturier de aici din România sau companii care caută să investească în acest sector vor identifica relativ slaba infrastructură drept una dintre provocările pe care România trebuie să le depășească”, a declarat  Brummelll, potrivit Agerpres.

Acesta a insistat că infrastructura este extrem de importantă în oportunitățile de business.

„Cred că dacă vorbiți cu investitorii veți vedea că menționează legislația care nu este predictibilă, respectiv foarte multe ordonanțe de urgență care schimbă legislația. Asta este o arie pe care Guvernul trebuie să se concentreze”, a continuat ambasadorul Marii Britanii la București.

Brummell a făcut referiri și la DNA, despre care a spus că face o treabă foarte bună, dar că există în continuare provocări.

„Corupția era identificată ca fiind o problemă când România a intrat în UE în 2007. De aceea a apărut Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV). Cred că a fost un progres bun. Organizațiile precum DNA au făcut o treabă bună în ceea ce privește corupția la nivel înalt, dar rămân în continuare provocări”, a mai afirmat diplomatul.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări