Ambasadorul României în Franţa spune că a cerut mai multe secții de votare la prezidențiale, dar a fost refuzat

Ambasadorul României în Franţa spune că a cerut mai multe secții de votare la prezidențiale, dar a fost refuzat
Foto: mediafax.ro

Ambasadorul României în Franţa, Bogdan Mazuru, a afirmat marți seara, la Digi 24, că a cerut suplimentarea secțiilor de vot, la fel ca și alți ambasadori, dar a fost refuzat.

Bogdan Mazuru a spus că a cerut două secții de vot în loc de una la Paris, pentru turul I, și trei secții în loc de două la turul al doilea. În capitala Franței, alegătorii români care nu au mai putut vota au fost alungați cu gaze lacrimogene.

„Am apreciat că va veni destul de multă lume la vot. Se simțea dorința cetățenilor români de a participa la alegerea președintelui. Am apreciat că pentru siguranță ar fi fost necesare trei secții de votare pentru turul al doilea tur. Este clar că erau necesare mai multe secţii de votare. E o corespondenţă oficială. Nu mi s-au dat explicaţii. E posibil să ţină seama şi de câţi români au fost în tururile anterioare. E adevărat că atunci au fost mult mai puţini ca acum”, a declarat Bogdan Mazuru.

„Estimările sunt destul de aleatorii, ținând seama de lipsa totală de instrumente de apreciere a numărului de români din străinătate. A fost subestimat nu atât numărul românilor care trăiesc în Franța, cât mai ales dorința lor de a veni la vot”, este de părere diplomatul.