Replica ambasadorului rus la Bucureşti, după ce Ponta afirmase că PSD a angajat „firme rusești” pentru a accesa datele românilor pe Facebook: „Speculații” / „De vină e tradiția FAKE NEWS din SUA”

Replica ambasadorului rus la Bucureşti, după ce Ponta afirmase că PSD a angajat firme rusești pentru a accesa datele românilor pe Facebook: Speculații / De vină e tradiția FAKE NEWS din SUA
Foto: Hepta.ro

Informaţiile potrivit cărora PSD ar fi angajat o firmă din Rusia care să monitorizeze activitatea de pe Facebook a cetăţenilor românisunt doar speculaţii ce aparțin presei românești, a precizat ambasadorul rus la Bucureşti, Valery Kuzmin, în cadrul unei conferinţe de presă, de miercuri, susţinutăla Ambasada Federaţia Ruse.

„Speculaţiile aparţin presei româneşti. (…) De vină este tradiţia „fake news” care este stabilă în Vest, în Statele Unite”, a adăugat Valery Kuzmin.

Replică ambasadorului a venit după ce, la începutul lunii mai, preşedintele Pro România, Victor Ponta, a precizat că „PSD a angajat o firmă care vă monitorizează activitatea pe Facebook”.

Tot Victor Ponta spusese şi că ar fi fost vorba „de firme ruseşti care au influenţat şi BREXITUL şi campaniile electorale” şi cărora PSD le-ar fi dat „acces la datele personale ale românilor”.

Ca răspuns la postarea lui Victor Ponta, ambasadorul a declarat că, de fapt: „Narativul lui Ponta a fost despre alegerile din Statele Unite şi despre Cambridge Analytica”.

„Este PERICULOS pentru siguranţa naţională – activităţile de acest gen au încetat în Europa după scandalul Cambdridge Analytica / însă este continuat de firme ruseşti care au influenţat şi BREXITUL şi campaniile electorale / practic PSD da acces la datele personale ale romanilor unor asemenea organizaţii ostile României şi Uniunii Europene.”

Postarea originală a preşedintelui Pro România, Victor Ponta, din data de 2 mai