Amendă după scandalul de la transportul pe cablu din Sinaia. Ce au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorilor în urma cozilor uriașe

Amendă după scandalul de la transportul pe cablu din Sinaia. Ce au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorilor în urma cozilor uriașe
Sursa Foto: Facebook/ SKI Romania

După aglomerația produsă luni, 23 ianuarie, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Prahova au amendat operatorul economic care care administrează gondola care face legătura între Cota 1400 şi Cota 2000 din Sinaia, notează ziare.com.

Amendă de 15.000 de lei din cauza situației provocate azi, la Gondola Sinaia

Potrivit datelor publicate pe pagina de Facebook a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, respectiva instalaţie de transport pe cablu nu a funcţionat în intervalul orar 8:00 – 11:55 din cauza problemelor provocate de depunerile de gheaţă şi chiciură în zona rolelor, a cablului şi pilonilor, însă, în ciuda acestei situaţii, la baza din Sinaia a continuat vânzarea de tichete, ajungându-se la supraaglomerare.

„La încercarea de degivrare, două role s-au spart şi au fost înlocuite. În toată această perioadă, la baza din Sinaia au fost comercializate tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la Cota 1400. Pe tronsonul 1400 – 2000 a funcţionat telecabina, aceasta având o capacitate mult redusă”, arată sursa citată.

Astfel, o echipă de comisari de la Protecţia Consumatorilor Prahova a desfăşurat o acţiune de control, operatorul economic fiind sancţionat cu o amendă de 15.000 de lei.

Mai mult decât atât, s-a dispus măsura de returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, fiind asigurată coborârea în siguranţă a turiştilor prin prelungirea programului de funcţionare, precizează CJPC.

Urmăriți B1TV.ro și pe