Amenzi mai mari în 2022: sancțiuni de până la 3.000 de lei în trafic, dacă faci asta. Posibile modificări în Codul Rutier

Amenzi mai mari în 2022: sancțiuni de până la 3.000 de lei în trafic, dacă faci asta. Posibile modificări în Codul Rutier
Cum a dat un şofer nas în nas cu poliţiştii după ce Waze nu i-a raportat radarul în acea zonă: "Nu aici trebuia să fiți. Aplicaţia arată că sunteți pe cealaltă stradă"

A deține propria mașină devine din ce în ce mai dificil, în ziua de azi. Prețurile la carburant au explodat, tarifele la asigurări s-au triplat în doar câteva luni și de asemenea, se anunță introducerea de noi taxe.

Ministrul Mediului a avertizat deja șoferii români cu mașini vechi ar putea plăti mai mulți bani la stat. În plus, amenzile ar putea fi majorate.

Amenzi de până la 3.000 de lei pentru șoferii agresivi

Poliția Română ar urma să sancționeze șoferii agresivi, în baza unui nou pachet de măsuri care vor fi prevăzute în Codul Rutier, informează Digi24.

Claxonatul excesiv, manevrele de intimidare, depășirile periculoase, conducerea pe o roată a motocicletei, dar și alte gesturi agresive, care vor fi enunțate într-un proiect de lege, ar putea fi sancționate cu o amendă de până la 3.000 de lei.

Pentru 2022, Codul Rutier nu a consemnat schimbări semnificative, față de versiunea de anul trecut. Punctul de amendă a rămas la 145 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră