Amplificarea cooperării economice, discutată de Aurescu la întâlnirea cu noul ambasador al Belgiei

Amplificarea cooperării economice, discutată de Aurescu la întâlnirea cu noul ambasador al Belgiei
Foto: mae.ro

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu l-a primit pe noul ambasador al Belgiei la București, Thomas Baekelandt, cei doi discutând despre intensificarea cooperării economice dintre cele două state, se arată într-un comunicat MAE.

„Ambii oficiali au exprimat dorința de amplificare a cooperării economice dintre cele două țări și au subliniat ponderea semnificativă a acesteia în dezvoltarea și diversificarea relației bilaterale”, arată sursa citată.

Cei doi au evidențiat rolul esențial al dialogului politic și au discutat calendarul viitoarelor contacte politico-diplomatice de nivel dintre cele două state.

De asemenea, Aurescu și Baekelandt au salutat organizarea celui de-al V-lea Forum al cooperării descentralizate româno-belgiene, care va avea loc la Iași, în perioada 5 — 7 noiembrie 2015.

Ministrul român de Externe s-a referit și la Republica Moldova, subliniind necesitatea sprijinirii la nivel european a acestei țări în eforturile sale de a continua reformele și de a se apropia mai mult de Uniunea Europeană. Discuția a avut loc în contextul în care Thomas Baekelandt va fi acreditat și la Chișinău.

În cadrul aceleiași întrevederi, Aurescu i-a urat lui Baekelandt succes în exercitarea mandatului.