Anca Dragu, președintele Senatului, și-a stabilit data și ora de vaccinare anti-COVID-19

Anca Dragu, președintele Senatului, și-a stabilit data și ora de vaccinare anti-COVID-19
Foto: cursdeguvernare.ro

Anca Dragu, președintele Senatului, membru al partidului PLUS, a stabilit data și ora pentru vaccinarea anti-COVID-19. Oficialul Parlamentului va fi vaccinat în ziua de marți, 19 ianuarie, ora 10:00, la Spitalul Universitar Militar „Dr. Carol Davila”.

După vaccinare, președintele Senatului va susține o declarație de presă. De la aceeași oră, în același puncteste programat și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Klaus Iohannis și Florin Cîțu au primit prima doză din vaccinul anti-COVID-19

Vineri, zi în care a debutat cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anticoronavirus, a primit prima doză din ser chiar președintele României, Klaus Iohannis. Momentul a fost televizat.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă. Nu doare. Vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie. Vă mulțumesc! Vă doresc multă sănătate!”, a declarat atunci șeful statului.

O zi mai târziu a fost vaccinat și Florin Cîțu, premierul României.

„Mă bucur că am putut să mă vaccinez, am făcut-o atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu şi, bineînțeles, să dau un semnal de încredere pentru toţi românii. (…) Este important să înţelegem că împreună cu păstrarea măsurilor de restricție în continuare, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem să învingem această pandemie”, a declarat premierul Florin Cîțu, la rândul său.

Peste 200.000 de români, vaccinați până acum anti-COVID-19

Potrivit datelor Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), de la debutul campaniei de vaccinare, deci din 27 decembrie 2020, și până în prezent au fost vaccinate 204.185 de persoane, din care 875 cu rapel.

În intervalul 16 ianuarie, ora 17.00 – 17 ianuarie, ora 17.00 au fost vaccinați 8.095 de oameni, din care 875 cu rapel. 52 de reacții adverse comune și minore au fost înregistrate.

În total, de la începutul campaniei, au fost raportate 764 de reacții adverse comune și minore, din care 288 de tip local cu durere la locul injectării și 476 eacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Urmăriți B1TV.ro și pe