Andrei Baciu: 455 de operatori economici au început vaccinarea. 179 de echipe mobile au fost implicate. Toate au imunizat 38.820 de persoane (VIDEO)

Andrei Baciu: 455 de operatori economici au început vaccinarea. 179 de echipe mobile au fost implicate. Toate au imunizat 38.820 de persoane (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit, joi, despre campania de vaccinare anti-COVID-19 în cadrul companiilor.
Acesta a precizat că au fost deschise mai multe centre, inclusiv în aeroporturi și vămi, tocmai pentru a face mai accesibilă vaccinarea.

Andrei Baciu: 455 de operatori economici au început vaccinarea. 179 de echipe mobile au fost implicate. Toate au imunizat 38.820 de persoane

Andrei Baciu, despre campania de vaccinare anti-COVID-19

„Câteva cuvinte despre noua abordare despre care am făcut vorbire săptămânile trecute. Pentru că grație vaccinării și eficienței măsurilor din ultimele luni, măsurile care au fost ridicate pe 15 mai o parte, a crescut mobilitatea și ideea a fost să mergem mai mult către oameni, de a crește accesibilitatea la vaccinare…

În acest fel au fost deschise puncte de vaccinare în special în zonele mai aglomrate. Avem 4 aeroporturi cu centre de vaccinare Johnson & Johnson – Aeroporul Henri Coandă, cel din Craiova, cel din Iași și din Târgu Mureș. Avem centre și în puncte de frontieră terestre – Nădlac II, la Borș și la Petea.

Despre vaccinarea organizată de operatorii economici: au demarat activitatea de vaccinare a angajaților 455 de operatori economici, din care 68 fac parte din domeniul HORECA.

Numărul de echipe mobile care au sprijinit activitatea e de 179, toate au imunizat 38.820 de persoane.

Sunt județe care au demarat mai devreme. Brașov are 83 de operatori economici, Alba – 60, Sibiu – 30. În privința persoanelor vaccinate: Brașov – 5.039, Alba – 3.800, Sibiu – 3.100”,a declarat Andrei Baciu.