Andrei Gheorghe sparge miturile despre Cluj: Terminați cu asta! Nu mai apărați imaginea pentru că vreți să vă apărați neputința

Andrei Gheorghe sparge miturile despre Cluj: Terminați cu asta! Nu mai apărați imaginea pentru că vreți să vă apărați neputința
foto: Dan Moruzan

Andrei Gheorghe, prezentator și realizator român de emisiuni de radio și televiziune, a luat parte la mult așteptatul festival Electric Castle, care a avut loc la Cluj și de care a fost foarte impresionat. Totuși, acestuia nu i-a plăcut la fel de mult și mânarea din restaurante.

„Un lucru pe care îl reproșez Clujului, dar pe care îl înțeleg, e faptul că v-au plecat toți bucătarii. E mâncarea tradițional proastă aici. Nu aveți nimic special. Aia nu e mâncare ce credeți voi. Mâncarea e proastă peste tot. Banală. Se confundă abundența cu calitatea. Clujul s-a dezvoltat foarte mult pe vizual. Acest vizual este datorat infuziei de graficieni, IT-iști. Clujul nu s-a dezvoltat pe loc. Clujul s-a dezvoltat pe IT și dacă voi nu o să știți să faceți managementul succesului, nu o să mai fie IT. IT-ul acesta a adus mult design și îmbunătățire vizuală. În schimb, e doar imagine. Imaginea nu e dublată de conținut, în cazul acesta, mâncarea. Arată bine, e ok, dar nu e bună. E banală și mediocră. Am mâncat la Bujole, Maimuța Plângătoare, Jaxx și în multe alte locuri. Știți voi ce e aia mâncare indiană? Vă dau niște pachețele stupide, fandosite, se jupuiesc vegetarienii pentru aberații mentale și se laudă după aceea cu victorii neadevărate. Din România, în general, nu doar din Cluj, au plecat bucătarii, iar calitatea mâncării a scăzut foarte mult. E foarte greu să găsești un restaurant cu o bucătărie ok. S-a reuzit de multe ori un ambient mișto, dar în rest, aici e tot ceva între imagine și conținut. Întreaga societate românească auzi că vorbește despre imagine. Imaginea e cum cade lumina pe președinte, conținutul e ce prostii spune el pe gură”, a spus Andrei Gheorghe, potrivit transilvaniareporter.ro.

Cu excepția acestui aspect, lui Andrei Gheorghe îi place în Cluj. Îl mai deranjează conversațiile standard cu clujenii, căci aceștia așteaptă laude despre orașul lor. Realizatorul a povestit una dintre neplăcerile de care a avut parte în trafic, chiar în prima zi când a ajuns la Cluj.

„M-am trezit într-o mare de oameni care și-au dat seama că au mașină și s-au comportat ca niște berbeci. Am scris pe Facebook, prin urmare mi-am luat muie de la tot Clujul că sunt un mitic care suge p..a. Sunt bătrân, sunt evreu sunt un nimeni, să sug p..a. Asta după ce în urmă cu două săptămâni scrisesem că Clujul e un oraș foarte mișto și am primit vreo 2.000 de mesaje să sug p..a că sunt un mitic, evreu, jegos. Așa că oricum a-i da-o, clujeanul e acel gen care vine la tine cu ochii umezi și îți spune:«No, vai, cum puteți să trăiți în Bucureștiul ăla jegos, manelizat, cu toți proștii, în înghesuiala aceea. Eu nu aș putea să trăiesc acolo. Apropo, cum vă place Clujul?».E semnul complexului și al inferiorității nestăpânite al unui oraș condus de un primar puțin mai mic decât restul. Ieșiți din câcatul ăsta! Sunteți un oraș ok, sunteți niște oameni ok, nu vă mai comportați ca niște copii de grădiniță care vor să fie lăudați tot timpul că le-a ieșit prima floricică! Clujeanul mereu spune «Nu există pădure fără uscături». Terminați cu asta! Nu mai apărați imaginea, pentru că vreți să vă apărați neputința. Îmi place Timișoara, îmi place Iașiul, îmi place Clujul, îmi place Constanța. Eu sunt copil al Constanței, dar pentru mine toată țara aceasta e țara noastră. Niciodată nu am înțeles că sunt unguri, că orașele sunt altceva decât orașele noastre care sunt frumoase. Oriunde m-aș duce, sunt la mine acasă. Vă pierdeți vremea și energia cu prostii”, a mai spus el.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe