Android TV primește unele dintre cele mai bune funcții de la Google TV

Android TV primește unele dintre cele mai bune funcții de la Google TV
Android TV primește unele dintre cele mai bune funcții de la Google TV

Sistemul de operare Google pentru televizoare inteligente, Android TV, primește îmbunătățiri în recomandarea de conținut și multe altele.

Android TV, sistemul de operare găsit în multe dintre televizoarele inteligente de astăzi, primește unele dintre cele mai bune caracteristici din stratul de personalizare Google TV, exclusiv până acum pentru dongle-ul Chromecast și unele televizoare Sony. Aceste îmbunătățiri sunt: tool-ul de descoperire a conținutului, listele personalizate și vizualizarea captivantă din secțiunea de detalii, cu redare automată a progresului.

Interfața Google TV, bazată pe sistemul de operare Android, s-a bucurat de funcții suplimentare acceptate de inteligența artificială și de asistentul integrat Google. Cu toate acestea, gigantul din Mountain View caută să unifice funcțiile pentru a dilua diferențele dintre o interfață și alta.

Conform Android Police, prima dintre funcții ajunge la fila Descoperă. De acum înainte, utilizatorii vor putea îmbunătăți recomandările de conținut personalizat navigând între diferite secțiuni și verificând dacă le place sau nu conținutul găsit. Android TV va lua în considerare aceste răspunsuri pentru a oferi seriale, filme și documentare mai relevante.

TV Smart – idei

O altă caracteristică nouă este noua listă de urmărire. În aceasta puteți adăuga tot conținutul pe care doriți să îl vedeți mai târziu. Utilizatorii au posibilitatea de a adăuga programe ținând apăsată fila Descoperiți și selectând Adăugare la listă pentru a le vizualiza ulterior. Așa cum era de așteptat, aceste informații despre Android TV pot fi consultate și din aplicația mobilă.

Pe Android TV, trailerele sunt redate automat

În cele din urmă, Android TV lansează o vizualizare îmbunătățită a detaliilor. Se caută să ofere o experiență „mai captivantă” prin afișarea celui mai mare conținut. De asemenea, trailerele se vor reda automat. Cu toate acestea, este posibil ca această caracteristică să nu fie pe placul tuturor. Vestea bună este că poate fi ușor dezactivată.

Pentru a opri redarea automată, utilizatorul trebuie să meargă la Preferințe dispozitiv, apoi la Ecran de pornire și acolo poate dezactiva funcția Activare previzualizări video. Trebuie amintit faptul că modificările vor fi aplicate la următoarea pornire a Android TV.

Noile funcții Android TV sunt deja lansate pe sute de mărci de televizoare inteligente, dispozitive de streaming și echipamente pentru furnizorii de servicii TV care utilizează sistemul de operare Google.

Ce este Google TV?

Odată cu lansarea Chromecastului din 2020, Google a introdus o renovare majoră a software-ului său TV bazat pe Android, pe care l-a numit Google TV. Astăzi, cu toate informațiile despre Google TV pe masă, ne întrebăm ce diferențe are această platformă față de actualul Android TV?

O interfață nouă, mai modernă și mai intuitivă

Google TV nu este un sistem de operare. Mai degrabă, este un strat de personalizare pus pe partea superioară a software-ului pe televizoarele Android, sistemul de operare real pe care se bazează aceste dispozitive.

TV Smart – descoperă brandurile

Faptul de a implementa un strat de personalizare pe Android TV a permis Google să modifice interfața cu utilizatorul într-o oarecare măsură, introducând un aspect radical diferit de cel al Android TV.

Dacă comparăm interfața ambelor platforme față în față, găsim diferențe mari în modul de afișare a conținutului. În Google TV, totul se învârte în jurul recomandărilor, iar ecranul inițial este plin de conținut care poate fi de interes pentru noi în funcție de ceea ce ne-a plăcut.

TV Smart – oferte & idei

În acest fel, vedem o pagină numită „Pentru tine”, în care sunt prezentate filme, seriale sau filme documentare în funcție de interesele noastre, extrase din serviciile de streaming la care suntem abonați: Netflix, HBO Go, Prime Video etc.

Pe Android TV, pe de altă parte, interfața ecranului de pornire evidențiază aplicațiile instalate pe televizor deasupra restului de conținut într-un carusel orizontal, care pe Google TV a fost înlocuit pentru a afișa file de căutare, „pentru tine”, filme, seriale, aplicații și bibliotecă, în această ordine.

Ultima oră
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală
11:55 - Municipiul Ploiești, în scenariul roșu. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 3
11:53 - Nepoata părintelui Arsenie Boca are 90 de ani și a trecut peste un atac cerebral și o formă severă de COVID-19. Zoe Dăian este convinsă că unchiul său o veghează (VIDEO)