Angajaţii Operei Naţionale din Cluj anunță că vor intra în grevă japoneză

Angajaţii Operei Naţionale din Cluj anunță că vor intra în grevă japoneză
Foto: clujtoday.ro

Angajaţii Operei Naţionale din Cluj-Napoca au anunțat că vor declanşa, începând de luni, o grevă japoneză pe durată nedeterminată, până la soluţionarea cererii de demisie a directorului instituţiei, Rareş Trifan, pe care îl acuză „de abuz în funcţie şi management defectuos”.

Decizia de declanşare a grevei japoneze a fost luată cu unanimitate de voturi în cadrul Adunării Generale a sindicatului, în cadrul ședinței de vineri.

„Adunarea Generală a Sindicatului Transilvania Art a decis, vineri, în unanimitate de voturi, iniţierea unei greve japoneze începând cu data de 18 aprilie. Greva se va desfăşura pe durata repetiţiilor şi a spectacolelor Operei Naţionale Cluj-Napoca având o durată nedeterminată, până la soluţionarea revendicărilor cerute de către membrii sindicatului. STA cere în continuare demisia directorului general al Operei, Rareş Trifan, pentru abuz în funcţie, management defectuos şi lipsă de comunicare”, se arată într-un comunicat.

Vinerea trecută, sindicatul Operei Naţionale Române din Cluj a cerut din nou Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional demisia directorului instituţiei, Rareş Trifan, pentru „management defectuos în detrimentul Operei, al angajaţilor şi al publicului”.

Trifan susţinea că reluarea protestelor în cadrul instituţiei este „o ambiţie personală” a liderului de sindicat Dan Gâdea, care „foloseşte acţiunile sindicale pentru a face presiuni în vederea obţinerii unui post de director” în cadrul Operei clujene.