ANPC a închis temporar raioane ale unor supermarketuri din Ploiești, printre care Lidl, Profi și Carrefour: „Nu ne oprim! Consumatorii trebuie respectați!” (GALERIE FOTO)

Foto: Facebook @ ANPC

Echipele din teritoriu ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au depistat diverse abateri la șapte magazine din Ploiești, magazine care aparțin Rewe România SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL și Carrefour România SA. Pe lângă măsurile complementare, echipele ANPC au aplicat 12 amenzi contravenționale, în valoare totală de 180.000 de lei.

ANPC anunță că a închis temporar raioane ale supermarketurilor din Ploiești

Sub coordonarea vicepreședintelui ANPC și a directorului general, Mihai Culeafă și Paul Anghel, echipele de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov și Prahova au continuat să verifice modul în care este respectată legislația în vigoare la supermarketurile din Ploiești.

În acest context, au fost controlate șapte magazine care aparțin Rewe România SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL și Carrefour România SA.

Potrivit ANPC, au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale, astfel că au fost aplicate 12 amenzi contravenționale, în valoare totală de 180.000 de lei.

Totodată, au fost dispuse și măsuri complementare:

 • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare in valoare de peste 10.000 lei;
 • oprire temporară de la comercializare 2,3 tone de produse alimentare, în valoare totală de circa 14.000 lei;
 • 5 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie;
 • 2 propuneri de închidere a anumitor raioane (panificație, preparate din carne și produse de cofetărie), pe o durată de cel mult 6 luni.

Comisarii au constatat următoarele nereguli:

 • legume și fructe depreciate calitativ sau nesortate;
 • comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită;
 • nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro;
 • nerespectarea temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare, una dintre vitrine fiind chiar spartă, fapt care făcea imposibilă asigurarea temperaturii corecte;
 • tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi arse, iar cuptorul nu era curățat corespunzător;
 • prezența, sub tăvile unora dintre vitrine a unui lichid de scurgere cauzat de funcționarea defectuoasă a agregatului frigorific;
 • în spațiile de producție a pâinii si a produselor de panificatie, precum și în laboratorul de cofetărie a fost constatată prezența muștelor;
 • sistemul de ventilație era necurarat, prezentând masive depuneri de praf și grăsime;
 • utiizarea unor rasteluri și a unor tăvi ruginite și deteriorate.
„ANPC îi asigură pe consumatori că menține la cote înalte supravegherea vigilentă a pieței, pentru ca legea și, implicit, drepturile lor să fie respectate”, se mai arată în comunicatul instituției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”
09:33 - OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului
09:15 - În Otopeni, s-au vopsit balustradele unui pod cu tot cu mașinile parcate în zonă. Imaginile care au revoltat șoferii