ANSVSA a confiscat șase tone de carne de vită în urma unor controale / Care sunt județele în care au fost efectuate inspecțiile

ANSVSA a confiscat șase tone de carne de vită în urma unor controale / Care sunt județele în care au fost efectuate inspecțiile

Mai multe depozite frigorifice autorizate pentru schimburi intracomunitare din județul Giurgiu, Ilfov și București au fost controlate de inspectorii ANSVSA.

Inspectorii au urmărit depistarea unor posibile practici ilegale de congelare a cărnii. Producătorii au stabilit pe etichetă că va fi comercializată refrigerată.

Tone de carne de vită au fost confiscate de ANSVSA în urma unor controale

Marcarea produselor, condițiile de igienă, conformitatea documentelor însoțitoare, menținerea regimului tehnic de păstrare, termenul de valabilitate și asigurarea trasabilității sunt câteva aspecte la care inspectorii ANSVSA au fost atenți în cadrul controalelor.

În urma inspecțiilor efectuate, ANSVSA a găsit loturi de carne congelată de vită, provenite din comerț intracomunitar. Acestea au fost importate din Argentina, Uruguay, Brazilia și SUA. Carnea era în stare refrigerată și congelată în depozite frigorifice, iar termenul de valabilitate era diferit decât cel dat de producător.

Lipsa trasabilității produselor și dubla etichetare a acestora i-a făcut pe inspectorii ANSVSA să rețină 6.098 de kg de carne de vită, potrivit antena3.ro.

Autoritățile au anunțat controale în mai multe zone din țară, ca urmare a neconformitățile găsite în depozitele frigorifice.

Urmăriți B1TV.ro și pe