Antony Blinken, vizită în România, în perioada 28-30 noiembrie

Antony Blinken, vizită în România, în perioada 28-30 noiembrie
Foto: Hepta - DPA Images / Lenin Nolly

Antony Blinken, Secretarul de stat al SUA, se va afla la București în perioada 28-30 noiembrie, pentru reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO.

În cadrul reuniunii, aceștia vor vorbi, printre altele, despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina, aplicarea noului Concept strategic al Alianței, provocarea reprezentată de China și despre securitatea energetică.

Blinken va avea discuții cu președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

De asemenea, oficialul american va participa la un dineu de lucru și cu ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Stoltenberg: Reuniunea de la Bucureşti va aborda războiul ilegal al Rusiei şi provocările Chinei

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că la reuniunea de la București se va discuta despre războiul declanșat de Rusia și despre provocările asociate modernizării armatei Chinei.

„Miniştrii de Externe din statele NATO se reunesc săptămâna viitoare, la Bucureşti. Vom aborda războiul ilegal al Rusiei contra Ucrainei, care continuă să ameninţe pacea şi securitatea la nivel euro-atlantic. Vladimir Putin eşuează în Ucraina şi răspunde cu mai multă brutalitate.

Plătim cu toţii preţul pentru războiul Rusiei, dar preţul nostru e în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge. Dacă îl vom lăsa pe Putin să câştige, vom plăti cu toţii un preţ mult mai mare, mulţi ani.

Dacă Putin şi alţi lideri autoritarişti văd că folosirea forţei dă rezultate, vor utiliza iar forţa iar astfel lumea noastră ar deveni mai periculoasă și noi toţi mai vulnerabili”, a declarat Stoltenberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe