„Anturajul îl strică pe preşedinte“. Scrisoare deschisă către Carmen Iohannis: Șeful statului riscă să se transforme în tutorele moral al corupţilor, traseiştilor şi antireformatorilor

„Anturajul îl strică pe preşedinte“. Scrisoare deschisă către Carmen Iohannis: Șeful statului riscă să se transforme în tutorele moral al corupţilor, traseiştilor şi antireformatorilor

Un votant nemulțumit că președintele Klaus Iohannis i-a înșelat așteptările i-a adresat o scrisoare deschisă doamnei Carmen Iohannis. Daniel Gorgonaru atrage atenția că "anturajul îl strică" pe șeful statului și o sfătuiește pe Prima Doamnă să îndrepte cariera politică a soțului său înaintea unui "deznodământ rușinos".

În scrisoarea sa publicată pe adevărul.ro, Gorgonaru îi mai cere soției președintelui să îl privească pe "elevul Klaus Iohannis" prin ochii critici a unei profesoare și să-l ajute să revină pe drumul cel bun, cel promis românilor în toamna anului 2014.

, care are în faţă un elev cu potenţial, dar care are un anturaj prost.

Citeste mai mult: adev.ro/o44r0x

Scrisoarea integrală a lui Daniel Gorgonaru:

"Stimată doamnă Carmen Iohannis, sunt un votant nemulţumit (şi nu sunt singurul), care consideră că soţul dumneavoastră i-a înşelat aşteptările.

Cred că sunteţi singura persoană care mai poate îndrepta cariera politică a preşedintelui Klaus Iohannis, care în acest moment are toate premisele unui deznodământ ruşinos: acela de a se transforma din reprezentantul unei generaţii care şi-a dorit un altfel de politică în România, în cel de tutore moral al corupţilor, traseiştilor şi antireformatorilor sau altfel spus, de a deveni dintr-un elev promiţător, un repetent.

Pentru a-l salva de acest dezastru este necesar ca cineva să-i spună preşedintelui Iohannis câteva lucruri de bun-simţ, iar dumneavoastră sunteţi singura care puteţi să faceţi acest lucru fără a fi privită cu suspiciune că faceţi jocuri politice. Să-i spuneţi domnului Iohannis că a câştigat alegerile nu pentru că a fost un candidat mai bun, ci este rezultatul unei voinţe mai puternice decât ambiţiile sale personale: al votului milioanelor de români care s-au săturat de corupţie, minciună, plagiate, incompetenţă şi ciocoisme. A câştigat pentru că Victor Ponta, contracandidatul său, reprezenta tot ceea ce era mai odios în politica românescă. Să-i aduceţi aminte de promisiunile făcute românilor imediat după anunţarea alegerilor, când şi-a asumat schimbarea modului de a se face politică în România dar şi a clasei politice în ansamblu. Şi nu în ultimul rând, să-i explicaţi că „pas cu pas“ înseamnă să mergem înainte, nu să batem pasul pe loc sau să ne întoarcem de unde am plecat: în mizerie morală, corupţie, haos economic etc.

Încercaţi pentru o clipă să-l priviţi pe Klaus Iohannis cu ochii critici ai unei profesoare, care are în faţă un elev cu potenţial, dar care are un anturaj prost. Un elev care s-a înconjurat de pupincurişti, incompetenţi, ofiţeri sub acoperire sau corupţi, în loc să caute în societate adevăratele motoare ale schimbării. În acest moment, elevul Klaus Iohannis este dezorientat, indecis şi acceptă, în mod inexplicabil pentru cei care i-au dat mandat să-i reprezinte, o stare de complicitate cu oameni care îl trag în jos. Sunt convins că în cariera dumneavoastră de profesor aţi avut numeroase astfel de cazuri, pe care le-aţi rezolvat cu succes, iar elevii şi-au revenit şi au devenit premianţi.

Cred că este momentul să-i spuneţi preşedintelui să se despartă de oamenii care au legături strânse cu trecutul politic ruşinos al acestei ţări. Că multe dintre personajele care îl înconjoară au stat în preajma unor politicieni corupţi şi au căpătat năravurile şi comportamentul acestora. Că astfel de colaboratori nu vor fi niciodată sinceri, oneşti şi dedicaţi binelui general. Că îl vor trăda, aşa cum şi-au trădat în trecut de nenumărate ori foşti şefi, în funcţie de interesele personale. Şi, nu în ultimul rând, că eşecul mandatului său va fi un dezastru pentru România.

PS. În aceste zile un zvon s-a făcut tot mai des auzit pe malurile Dâmboviţei. Este vorba de posibila numire a consilierului prezidenţial Dan Mihalache, fost aghiotant al condamnatului Adrian Năstase, în funcţia de ambasador la Londra. Dacă va deveni realitate, ar fi o nouă palmă dată de soţul dumneavoastră zecilor de mii de români care au stat la cozi pentru a vota în noiembrie 2014 schimbarea clasei politice".

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)
20:18 - Marcel Boloș: Reforma pensiilor, așa cum este ea scrisă în PNRR, trebuie dusă la bun sfârșit. Cererea de plată 3, poate examenul cel mai greu al Guvernului. Avem o reformă extrem de grea și privind decarbonizarea (VIDEO)