Apariția minorilor în reclame la produse alimentare ar putea fi interzisă. CNA a votat deja propunerea

Apariția minorilor în reclame la produse alimentare ar putea fi interzisă. CNA a votat deja propunerea
foto: click.ro

CNA a votat, miercuri, propunerea prin care apariția minorilor în reclame la produse alimentare să fie interzisă.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a votat, miercuri, într-o şedinţă suplimentară, și alte propuneri care vor fi publicate în Codul de reglementare în audiovizual, confom Libertatea.

„Cele două mari modificări importante sunt următoarele: propunerea pe care am susţinut-o extrem de puternic, şi anume interzicerea apariţiei minorilor în reclamele la produsele alimentare, propunere care a fost adoptată, şi două articole care clarifică statutul reclamelor la suplimentele alimentare, care sunt prezentate publicului ca posibile produse de tipul medicamentelor, care vindecă boli incurabile, de altfel. Prin modificare, reclamele la suplimentele alimentare nu vor mai putea induce în eroare publicul şi nu vor mai putea fi prezentate ca având efecte de tipul medicamentelor”, a explicat Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA.

„Cele mai multe articole vin să clarifice nişte aspecte care ţin de informare corectă, dreptul la replică şi protecţia minorului, deci sunt clarificări care au ca scop întărirea acestor norme”, a mai spus Valentin-Alexandru Jucan.

Codulva fi publicat pe site-ul Consiliului. După publicare, Codulva intra în dezbatere publică, timp de 30 de zile. Apoi, noile propuneri vor fi analizate, va exista un vot final, iar noul Cod va intra în vigoare odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial.

Urmăriți B1TV.ro și pe