Aproape 200 de romi au fost trimiși de francezi cu o cursă specială înapoi în România: Adulții au primit 300 de euro, copiii 100

Aproape 200 de romi au fost trimiși de francezi cu o cursă specială înapoi în România: Adulții au primit 300 de euro, copiii 100

Sătui de romii din România, francezii s-au descotorosit de un alt grup de români. 177 de persoane, dintre care 66 de minori, au revenit în ţară, pe Aeroportul din Timişoara, cu o cursă specială pusă la dispoziţie de autorităţile din Lille. Fiecare adult a primit 300 de euro ca să accepte să se întoarcă în ţară, iar copiii 100 de euro. Ca de obicei, romii au susţinut că se vor întoarce în Franţa cât de curând.

Viaţa din Franţa e mult mai uşoară, spun ei, iar banii îi câştigă acolo cel mai uşor din ce ştiu ei mai bine: cerşitul.

„Am făcut bani, am lucrat cum am putut, iese bani acolo. Ne-au dat bani să ne întoarcem. Am umblat dupa fier, la zi câștigam 40, 30, 50 euro. Acolo e foarte bine, aici la România e criza financiară”, a declarat o femeie.

O zi de cerşit în Franţa face cât o săptămână de lucru în România. O spun cei care şi-au făcut din asta un mod de viață.

Şi totuşi, romii au plecat din Franţa plini de voie bună. Au venit acasă de dorul rudelor. Şi nu au venit deloc cu mâna goală.

Cu prima ocazie romii se vor întoarce în Franţa şi îşi vor relua îndeletnicirile care îi recomandă în toată lumea.

Romi trimiși acasă de autoritățile franceze

Embed: " />