Aproape 3.800 de școli funcționează fără autorizație de securitate la incendiu (VIDEO)

Aproape 3.800 de școli funcționează fără autorizație de securitate la incendiu (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat marți dimineață că un număr de 3.783 de clădiri școlare funcționează în prezent fără autorităție de securitate la incendiu.

Aproape 3.800 de școli din România funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

De altfel, în aceeași ședință, chiar și premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a recunoscut că există „o stare” prin care autoritățile sunt luate „prin surprindere” de revenirea la clase.

„Până în acest moment, au fost evaluate 17.872 unități de învățământ. Ne confruntăm cu o problematică sensibilă reprezentată de securitatea la incendiu a clădirilor în care funcționează unitățile școlare. În acest sens, după analizarea datelor raportate, dintr-un total de 25.606 de clădiri, 17.117 construcții nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu. Pentru 4.706 construcții au fost emise autorizațiile de securitate, iar 3.783 de clădiri funcționează în prezent fără acest act administrativ, 862 dintre acestea fiind în curs de conformare”, spune Lucian Bode.

„Vă îndemn să accelerați procedurile de autorizare și în paralel să luați toate măsurile tehnice și organizatorice menite să prevină incindente nefericite astfel încât copiii să fie în siguranță la școală”, a mai spus oficialul în ședința cu premierul, ministrul Educației, prefecții și reprezentanții inspectoratelor școlare.

Urmăriți B1TV.ro și pe