Aproximativ 3.000 de locuitori din Alba, fără apă potabilă din cauza secetei

Aproximativ 3.000 de locuitori din Alba, fără apă potabilă din cauza secetei
Foto: adevarul.ro

În jur de 3.000 de locuitori din comunele Berghin, Ohaba și Stremț (județul Alba) au rămas fără apă potabilă după ce fântânile din zonă au secat. Autoritățile locale trebuie să aducă zilnic apă cu cisternele pentru localnici.

Prefectul de Alba, Dan Coriolan Simedru, a declarat, joi, că în comuna Ohaba, în satele Berghin, Ghirbom, Henig din comuna Berghin și în satul Geomal din comuna Stremț sursele de apă s-au epuizat din cauza secetei și se înregistrează probleme în alimentarea cu apă potabilă a populației, relatează Mediafax.

“Am discutat în ședința Comitetului Județean pentru Situatii de Urgență situația acestor localități, am cerut primarilor să asigure apă potabilă cu cisternele locuitorilor, iar în caz de nevoie pot primi ajutor și din partea ISU Alba, care are în dotare autospeciale cu cazan de inox. Noi am luat toate măsurile și suntem pregătiți să facem față acestei perioade de caniculă și secetă,” a spus prefectul.

De asemenea, în județ s-au produs pagube importante și în agricultură. Peste 20.000 de hectare de culturi agircole au fost efectatate.

Probleme există și în alte județe ale țării. În Bistrița-Năsăud, pompierii de la ISU au transportat peste 60.000 de litri de apă în localităti unde fântânile au secat din cauza secetei.