Arad: DSP a descoperit că 20 de medici nu se aflau la muncă, deși figurau în timpul programului la Spitalul Județean

Arad: DSP a descoperit că 20 de medici nu se aflau la muncă, deși figurau în timpul programului la Spitalul Județean

Un control efectuat de către Direcția de Sănătate Publică Arad la ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Arad a scos la iveală nereguli grave, în plină pandemie de COVID-19. Nu mai puțini de 20 de doctori au fost absenți de la serviciu.

Conducerea spitalul județean le-a cerut medicilorsă își motiveze în scris absențele, iar unde motivele nu vor fi întemeiate,cadrele medicale ar putea fi sancționate.

Există suspiciunea că unii mediciar fi fost chiar în cabinetele privateîn timpul programului de la spital sau căinvestighează pacientul în grabă la spitalca apoi să-i direcționeze către propriile cabinete private, precizează șeful DSP Arad, dr.Horea Timiș.

„Eu cred că ar trebui să întrebăm pacienții, în primul rând, ce părere au despre aceste controale și dacă se duc în policlinică și nu găsesc medicul. Știți că sunt situații când pacienții nu sunt doar din municipiul Arad.”

Situația este neplăcută pentru pacienți, unii dintre ei venind de la peste 100 de km depărtare, ca în final să fie tratați în grabă, să aștepte cu orele medicul sau chiar să nici nu îl mai întâlnească.