UPDATE // Confuzie privind un cetăţean român cu pașaport moldovenesc, suspectat de asasinarea jurnalistei bulgare Victoria Marinova (VIDEO)

UPDATE // Confuzie privind un cetăţean român cu pașaport moldovenesc, suspectat de asasinarea jurnalistei bulgare Victoria Marinova (VIDEO)

UPDATE: Un al doilea suspect în cazul asasinării jurnalistei Viktoria Marinova ar fi tot român, potrivit Digi24.

UPDATE:Cetăţeanul român cu paşaport moldovenesc ar putea fi eliberat deoarece poliţia bulgară nu are probe certe privind implicarea în uciderea jurnalistei Victoria Marinova. Acesta a devenit suspect după ce ofiţerii l-au văzut în ultimele zile plimbându-se pe lângă locul crimei.

Între timp, poliţiştii au mai arestat un suspect în cadrul anchetei privind decesul jurnalistei.

Ministerul de Externe susţine, însă, că nu a fost informată despre reţinerea sau arestarea unui cetăţean român, darAmbasada României în Republica Bulgaria are în atenție cazul semnalat și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale.

„Până la acest moment, misiunea diplomatică nu a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la reținerea/arestarea unui cetățean român sub astfel de acuzații și nici nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la un astfel de caz. Ambasada României la Sofia menține cazul în atenție și este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor, dacă situația o va impune”,precizează MAE.

Asasinatul jurnalistei de investigaţii bulgare Victoria Marinova ar fi cetăţean român cu paşaport moldovenesc, susţin publicaţia locală dnevnik.bg. Acesta a fost deja reţinut de către autorităţile bulgare şi este audiat de către poliţişti.

Un purtător de cuvant al Ministerului de Interne a refuzat să confirme sau să infirme informația și a spus că instituția poate răspândi o declarație mai târziu astăzi.

Aceasta a fost găsită fără suflare pe malul Dunării, în oraşul Ruse, Bulgaria. Potrivit autorităților, femeia fusese agresată sexual și bătută înainte să fie ucisă.

Polițiștii cercetează mai multe piste, însă nu cred că crima are legătură cu cariera profesională a Victoriei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Jurnalista, mamă a unei fetițe de șase ani, deţinea funcţia de directoare TVN şi era căsătorită cu patronul acestui post de televiziune, care are şi una dintre cele mai mari companii de Internet dinBulgaria. Victoria Marinova avea propria emisiune şi era implicată în afacerile soţului său.

Ea este cel de-al treilea jurnalist european asasinat în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia în Malta şi Jan Kuciak în Slovacia.

Ultima transmisie cu jurnalista este cea în care apare și Attila Biro de la Rise Project România, imediat după ce fusese reținut de autoritățile bulgare în timp ce investiga fraudarea banilor publici.

Asasinul jurnalistei bulgare Victoria Marinova ar fi un cetăţean român