Asistentă de la Spitalul Județean Sibiu a murit de coronavirus la 48 de ani. Femeia avea doi copii

Asistentă de la Spitalul Județean Sibiu a murit de coronavirus la 48 de ani. Femeia avea doi copii
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

O asistentă medicală de la Spitalul Județean Sibiu a murit de coronavirus la vârsta de 48 de ani. Colegii săi sunt în stare de șoc și recunosc că au făcut tot ce au putut ca să o salveze.

Femeia, mamă a doi copii, a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean, după ce a fost transferată de la Spitalul TBC. Asistenta a rămas aproape o săptămână la ATI, dar starea sa de sănătate s-a deteriorat.Direcția de Sănătate Publică Sibiu a început o anchetă epidemiologică pentru că deocamdată nu se știe sursa infecției.

„Ancheta epidemiologică este în curs. Nu știm care a fost sursa de infecție și nu vrem să facem speculații în acest sens. Noi respectăm același plan de măsuri. Personalul medical știe foarte bine că trebuie să se echipeze corespunzător, se respectă în continuare regulile și toate protocoalele stabilite”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Liliana Coldea, directorul SCJU Sibiu.

Un virus real și periculos

„Regretăm enorm dispariția colegei noastre și suntem alaturi de familia îndoliată. Colegii de muncă sunt șocați. Ne pare foarte rău că nu am putut face nimic ca să o salvăm. Acest virus este cât se poate de real și de periculos. Populația să respecte regulile ca să nu mai avem astfel de situații și să îi protejăm pe cei dragi și să ne protejăm pe noi”, a mai spus Liliana Coldea.