Asociația Transplantaților critică organizația care vrea să depună plângere penală în cazul transplantului suportat de Alexandru Arșinel

Asociația Transplantaților critică organizația care vrea să depună plângere penală în cazul transplantului suportat de Alexandru Arșinel
Foto: libertatea.ro

Un transplant nu se decide după preferinţe, ci după gradul de compatibilitate, după multe teste şi analize. Iar la asta se adaugă şi dreptul la viaţă al tuturor. Asociaţia Transplantaţilor din România a reacţionat dur după ce organizatia „Claudia Safta” a anunțat că va depune o plângere penală faţă de Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, în cazul transplantului suportat de Alexandru Arșinel.

Emanuel Ungureanu, cel care ameninţă cu procesul, spune că vrea să ştie dacă Arşinel a respectat rândul la intervenţie, în timp ce reprezentanții transplantaților spun că astfel de atitudini distrug încrederea pacienţilor de pe listele de așteptare.

În tot scandalul a intervenit şi Mădălin Voicu. Parlamentarul spune că Emanuel Ungureanu are un comportament deviant.

”Felul cum pune problema domnul Emanuel Ungureanu transmite un mesaj de revoltă pentru pacienţii care se află pe listele de aşteptare şi de descurajare şi neîncredere pentru cei care au indicaţie de transplant şi urmează să se înscrie pe liste. Noi cei care am trecut prin emoţiile listei şi am beneficiat de un transplant, ştim foarte bine că nu este aşa. În acelaşi timp am întâlnit pacienţi care se resemnaseră – având informaţii de genul celor susţinute de dl. Ungureanu – şi nu mai luptau pentru viaţa lor”, se arată pe pagina de facebook a Asociației Transplantaților.

În plus, aceștia spun că cei din asociație sunt indignaţi de amenințările lui Emanuel Ungureanu care vrea să ajungă în instanţă după transplantul lui Alexandru Arșinel.

În tot scandalul a intervenit şi parlamentarul Mădălin Voicu.acesta l-a atacat dur pe Ungurenau pentru decizia sa.

”Arșinel operat în trei zile, eu l-aș fi operat în trei ore. Nu împiedica bolnavii. E vorba de prioritate. Nu poate cu un comportament mutant să explice că vrea așa de a da în judecată spitalul că Arșinelul a primit mai repede un rinichi de care avea nevoie”, a afirmat Voicu.
 

Asociația Transplantaților, despre transplantul suferit de Arșinel

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe