Astrologul Mihai Voropchievici: Singurele efecte ale perigeului lunar sunt legate de lichidele corpului

Astrologul Mihai Voropchievici: Singurele efecte ale perigeului lunar sunt legate de lichidele corpului
Foto: B1 TV

Numerologul și astrologul Mihai Voropchievici a vorbit, vineri, în prima ediţie a emisiunii „Actual B1”, moderată de Carla Giaca, despre efectele perigeului lunar asupra planetei şi a corpului omenesc. Conform specialistului, singurele consecinţe ale fenomenului asupra omului vor fi legate de lichidele corpului.

În cadrul emisiunii, Mihai Voropchievici a fost întrebat ce efecte ar putea avea apropierea Lunii asupra Pământului. Astrologul susţine că fenomenul este absolut normal pentru că Luna ajunge la perigeu odată la 10 ani.

„Luna este mai mare, ăsta e singurul fenomen”, a declarat Mihai Voropchievici.

Numerologul a ţinut să clarifice că fenomenul astrologic este obișnuit și nu trebuie ca lumea să se agite, susţinând că „agitația o produc în general jurnaliștii căutători de senzațional”.

Opinia astrologului a fost susţinută şi de colegul său de platou Mihai Dascălu, de la Observatorul Astronomic din Bucureşti, care a afirmat că în ceea ce privește perigeul Lunii nu este nimic alarmant sau extraordinar.

„Nu este sfârșitul lumii. În 2008 Luna a fost mai aproape decât va fi pe 19 martie. Ce s-a întâmplat atunci? Nimic!”, a susținut Dascălu.

Efecte asupra spiritului, gândirii şi lichidelor corpului

Într-o intervenție telefonică din timpul emisiunii, doctorul Marcian Bleahu a fost întrebat dacă există vreo legătură între declanșarea cutremurului din Japonia și apropierea Lunii.  Potrivit acestuia, ziua de 19 martie nu reprezintă niciun motiv de îngrijorare pentru că cele două fenomene nu pot fi conectate.

„Mareele sunt efectele câmpului gravitațional cauzat de Lună. Cutremurele nu sunt cauzate de Lună. Cutremurul este ciocnirea a două plăci tectonice și atât”, a explicat Marcian Bleahu.

 
Marcian Bleahu: Cutremurele nu sunt produse de Lună

 

Cu toate acestea, conform numerologului Voropchievici, vor exista efecte pe care oamenii le vor simți, însă acestea vor avea legătură cu starea de spirit a fiecăruia, cu gândirea, dar și cu lichidele corpului.

 

„Manifestările Lunii afectează lichidele corpului. Oamenii devin mai certăreți, mai irascibili. (…) Fenomenul de Lună plină dirijează, absolut, sângele, urina, limfa, fluidele din noi la cotă maximă”, a susţinut Voropchievici.

Voropchievici: Lichidele corpului vor fi afectate de Perigeul Lunar

În cadrul emisiunii a mai fost invitată şi Cristina Dumitrache, cercetător ştiinţific. Atât ea cât şi ceilalţi invitaţi au ajuns în final la concluzia că perigeul lunar nu trebuie să îngrijoreze pe nimeni și că nu este cazul să fie conturate scenarii apocaliptice.

Citeşte AICI mai multe despre perigeul lunar din 19 martie

Tags: