Atenţie la ofertele pentru vacanţele exotice! Hoţii s-au mutat pe Internet, clonează site-urile şi îi lasă pe clienţi şi fără bani şi fără concendiu (VIDEO)

Atenţie la ofertele pentru vacanţele exotice! Hoţii s-au mutat pe Internet, clonează site-urile şi îi lasă pe clienţi şi fără bani şi fără concendiu (VIDEO)

Atenţie la ofertele pentru vacanţele exotice! Site-urile de turism care oferă călătorii în diverse locuri extravagante din lume precum Maldive sau Zanzibar la preţuri exagerat de mici sunt false, arată B1 TV. Mai nou, spun oamenii legii, hoţii s-au mutat pe Internet, clonează site-urile şi îi lasă pe clienţi şi fără bani şi fără concendiu.

Oamenii legii atenţionează că escrocii obişnuiesc să cloneze site-uri cu profil turistic. Pe aceste platforme sunt promovate de cel mai multe ori oferte de vacanţe la preţuri extrem de mici. Dacă în cele din urmă clienţii se hotărăsc la o variantă de execursie, aşa-zişii operatori de turism le spun oamenilor să vireze banii într-un cont însă ulterior nu mai sunt de găsit. Pentru a evita astfel de situaţii, consultanţii în turism vin cu sfaturi.

”Oricât de bine le-ar clona, nu pot să le copizez sută la sută și atunci e bine să ne uităm să verificăm dacă au toate informațiile care sunt legal de afișat, adică licența de turism, datele agenției etc. și trebuie să ne uităm la cât de securizat este site-ul. Pentru asta trebuie să ne uităm în bara unde scriem adresa să aibe httpS la sfârșit”, a susținut consultantul în turism Răzvan Pascu.

Hoţii s-au mutat pe Internet, clonează site-urile şi îi lasă pe clienţi şi fără bani şi fără concendiu

#DIRECT_ONE_6anbsc#

Specialiştii în turism avertizează să nu ne aruncăm la prima ofertă: ”nu ne aruncăm la primul preț cel mai scăzut. Știu că există tendința asta și românii caută să găsească ceva mai ieftin. Putem să avem surprize, mai ales de la simplu la dublu. Dacă găsim ceva la jumătate de preț artrebui cumva s ne punem un semn de întrebare.

Părerea mea este că cei care vor scump prin agenție de turism să se uite și să ia în calcul agențiile care iau totul în mod transparent. Chiar dacă e un preț mai mare, dacă tu ca agenție îți asumi că vii cu un preț mai mare decâ concurența ta, dar incluzi acolo și toate bacșiurile și taxele de avion și bagaj de cala, asigurare medicală, mie din start mi-ar da un plus de încredere agenția respectivă și i-aș da niște puncte în plus și mai multă încredere”, a explicat Pascu.

Fier că vor să experimenteze ceva nou, fie de teama atentatelor teroriste care au lovit Europa în ultima vreme, românii au început să opteze pentru vacanţele exotice. Anul acesta, la mare căutare au fost ţări precum Singapore, Cuba sau Insulele Maldive.

Tags:
Ultima oră
15:25 - Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Markó Béla, în semn de apreciere pentru contribuţia sa excepţională închinată culturii scrise în limba maghiar
15:13 - Florin Cîțu: Dacă moțiunea a USR PLUS și AUR nu este respinsă, o vom ataca din nou la Curtea Constituțională și veți vedea că vom avea dreptate (VIDEO)
15:11 - Will Smith a anunțat că el și soția sa au renunțat la practicarea monogamiei: “Jada nu a crezut niciodată într-o căsătorie convențională”
15:00 - Dan Barna: Oricât se va strădui DLAF, aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, Florin Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS
14:52 - Creare-magazinonline.ro – solutia perfecta pentru realizare magazin online si creare solutii eCommerce
14:48 - Acum, ca s-a lansat aplicatia de amanet online, scapi de griji simplu și rapid!
14:46 - Prima declarație a Alinei Eremia, după ce s-a infectat cu COVID-19: „Aveam sistemul imunitar slăbit”
14:40 - Lista localităților cu incidență mai mare de 3 a fost actualizată. Peste 100 de orașe din România, în scenariul roșu
14:32 - PNL, amendat cu 10.000 de lei de Poliție după congresul cu 5.000 de oameni din weekend. Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Ludovic Orban se numără printre cei care n-au purtat mască
14:31 - Prin PNRR, România s-a angajat să renunțe la încălzirea cu lemne până în 2023