Au crescut vânzările cărților pentru copii. Câți bani alocă părinții

Au crescut vânzările cărților pentru copii. Câți bani alocă părinții
Foto: Pixabay

În ultimii doi ani, vânzările cărților pentru copii au înregistrat o creștere semnificativă. Părinții au manifestat un interes remarcabil pentru cărțile cu conținut educațional.

Conform unui sondaj online realizat de o editură din România, 62% dintre părinți au cumpărat mai multe cărți decât înainte de pandemie. Totodată, 40% dintre aceștia consideră că programele educaționale digitale sunt necesare în noul context.

Tranziția de la învățarea față în față la cea online a condus la implicarea activă a părinților în procesul educațional al copiilor. Adulții s-au văzut puși în situația de a prelua o parte dintre responsabilitățile cadrelor didactice.

Buget de 100 de lei pentru cărțile copiilor

Mai mult de jumătate dintre respondenții sondajului au spus că bugetul lunar acordat cărților pentru copii este de maximum 100 de lei. Două treimi dintre aceștia alocă un buget similar pentru cărți de parenting, dezvoltare personală sau beletristică.

44% dintre respondenți au precizat că alocă lunar între 101 și 300 de lei pentru achiziția de cărți, iar 4% chiar peste 300 de lei lunar.

În contextul pandemic, cadrele didactice au făcut schimbări în procesul educațional. Conform sondajului, 59% dintre profesori au schimbat metoda de predare la clasă. În ceea ce privesc recomandările de lectură, dascălii îi îndeamnă pe părinți să achiziționeze enciclopedii, cărți de povești sau cărți dedicate emoțiilor și gestionarea lor.

„Observăm o creștere a interesului cadrelor didactice pentru cărțile ce prezintă metode și concepte alternative de predare, alături de o creștere a interesului părinților pentru titluri dedicate celor mici, dar care conțin informații și pentru părinți, cum ar fi exercițiile de sofrologie”, a precizat Florentina Ion, fondator Editura DPH.

Care sunt preferințele copiilor în materie de cărți

Sondajul a realizat un top în ceea ce privesc preferințele copiilor legate de cărți. 80% dintre aceștia preferă poveștile, 49% cărțile de tip enciclopedie, 44% cărțile de dezvoltare personală și 37% cărțile interactive.

În ultimul an, s-a observat o diversificare a coșului de cumpărături, întrucât părinții au început să acorde o mai mare atenție parentingului și dezvoltării personale.

Părinții trebuie să lucreze suplimentar cu elevii pentru fixarea cunoștințelor

Contextul actual a condus la digitalizarea educației. Prin urmare, o treime dintre părinți au precizat că sunt mult mai implicați, din dorința de a completa lecțiile online.

40% dintre respondenți au spus că o platformă educațională adaptată programei școlare ar fi bine-venită. Acestea ar prezenta materia într-o manieră atractivă, actuală și interactivă, într-un mediu sigur și controlat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:36 - Diana Stoica, despre discuțiile dintre partidele pro-europene: “Suntem în etapa în care stabilim ce vrem să facem împreună, să punem niște baze solide, un calendar cu niște măsuri concrete pe care să le luăm” (VIDEO)
16:29 - Ghețarii din Italia au continuat să se retragă în 2024. Întregul arc alpin se topește
16:23 - Silviu Coșa (PNL): Ceea ce contează este programul de guvernare, astfel încât să reușim să redăm încredere românilor în partidele politice și în politicieni. La fel de mult contează să fie o echipă de guvernare puternică (VIDEO)
16:22 - Claudiu Manta (PSD): „Nu a fost o discuție și nu cred că este foarte important numele celui sau celei care va fi prim-ministru sau ministru” (VIDEO)
16:08 - Iulian Fota: Noi încă suntem într-o criză majoră de securitate națională, dar partidele noastre nu pun acest lucru în centrul preocupărilor lor. Platforma asta proeuropeană nu gândește ca un european (VIDEO)
16:08 - Cântăreața Dana Coteanu va rămâne în arest preventiv pentru trafic de droguri. Sentința nu este definitivă
16:02 - Vlad Gheorghe, despre „10 august”: Dosarul „mineriadei” generației noastre se îndreaptă mult mai repede către prescripție decât dosarul original al Mineriadei. O să ajungă pe masa CEDO (VIDEO)
16:00 - Noile tendințe în designul mânerelor de mobilă
15:59 - Tablou Canvas Personalizat: Transformă amintirile tale în artă
15:54 - Clotilde Armand a pierdut definitiv procesul cu ANI, care a declarat-o incompatibilă. Fostul primar al Sectorului 1 riscă să rămână fără mandatul de senator (VIDEO)