Au început controalele în cluburile bucureștene. Primarul Capitalei: Municipalitatea nu deține o centralizare a localurilor

Au început controalele în cluburile bucureștene. Primarul Capitalei: Municipalitatea nu deține o centralizare a localurilor
Foto: Ziarul Ring

Primarul general interimar al Capitalei, Ștefănel Marin, a declarat, luni, pentru mediafax, că au început controale în cluburile din București. Decizia a fost luată în urma incendiului izbucnit vineri seara în Clubul Colectiv. În urma incidentul, au murit 30 de persoane, iar alte aproximativ 140 sunt internate în stare gravă.

Ștefănel Marin spune că nu deține o centralizare a cluburilor bucureștene, deoarece în legislație acestea sunt denumite societăți comerciale și pot fi înregistrate astfel încât să poată organiza și evenimente. Primarul interimar a mai declarat că nu există nicio statistică a cluburilor care funcționează în clădiri istorice, din cauză că municipalitatea nu primește centralizări de la primăriile de sector.

Aceste declarații au fost făcute la finalul comandamentului de iarnă, fără să facă precizări cu privire la verificările făcute până în prezent în cluburi. Primăria Capitalei a anunțat, sâmbătă, o acțiune de control în unitățile bucureștene în care se organizează evenimente, acestea fiind făcute cu sprijinul Poliției Române și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

Primarul interimar anunță că pregătirile pentru perioada de iarnă sunt inadecvate, în sectorul 5, unde trăiește și el, motiv pentru care va efectua controale în mod constant. Acesta a mai precizat pentru reprezentanții Comandamentului de iarnă: „Să nu-i pună dracu pe ăia care fac deszăpezire să facă ca în anii trecuți, că o să fie rău.”

Urmăriți B1TV.ro și pe