Un politician maghiar, cu interdicţie de intrare în România, luptă pentru autonomia Ţinutului Secuiesc în conducerea unui ONG

Un politician maghiar, cu interdicţie de intrare în România, luptă pentru autonomia Ţinutului Secuiesc în conducerea unui ONG

Attila Dabis, cetăţean maghiar care a primit interdicţie să intre pe teritoriul României timp de trei ani din motive de siguranţă naţională, face parte din conducerea Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), ONG ce luptă pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Informaţia a fost confirmată chiar de către Balázs Izsák, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, conform agenţiei maghiare MTI.

Attila Dabis, care ocupă funcţia de însărcinat pentru relaţii externe al ONG-ului, a primit în luna martie interdicţie de a intra în România din partea Poliţiei Române de Frontieră.

Interdicţia a fost dată pentru că acesta intenţiona să participe la un mare miting organizat la Târgu Mureş pentru autonomia secuilor, miting care s-a dovedit un eşec major din punct de vedere al participării.

În comunicatul remis miercuri către agenţia ungară de presă MTI, preşedintele CNS a numit expulzarea lui Attila Dabis nejustificată, ilegală şi neconstituţională.

Ultima oră
17:26 - Ludovic Orban avertizează: „Dacă Iohannis îl va nominaliza pe Cîțu premier, va încălca Constituția”
17:26 - Suedia: Explozie într-un bloc din orașul Göteborg. Poliția ia în calcul un atac cu bombă
17:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 septembrie – 2 octombrie. Iată pentru cine se anunţă câştiguri financiare!
17:15 - Florin Cîțu: „Îi așteptăm pe cei de la USR să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe. Vom trage linie în momentul în care vor vota moțiunea alături de PSD sau AUR”
17:12 - Curtea de Apel Cluj a anulat ultimele Hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă și pe cea care introduce certificatul verde COVID. Decizia nu e definitivă
17:00 - Gigi Becali, pictat pe peretele unei biserici, alături de Iisus Hristos. Patronul FCSB a izbucnit în plâns când a văzut rezultatul (FOTO)
16:55 - Ludovic Orban, după decizia conducerii Parlamentului privind moțiunile de cenzură: Încă o hotărâre neconstituțională, luată de aceeași majoritate PSD – partea PNL pro-Cîțu. Penibil (VIDEO)
16:44 - Cele mai ciudate superstiții. De ce se consideră ghinion să te tunzi noaptea și de ce nu e bine să deschizi umbrela în casă
16:42 - Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată pe 5 octombrie. Moțiunea USR PLUS – AUR, amânată iar, contrar deciziei CCR (VIDEO)
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%